Nova mort sospitosa entorn de Rússia i el president Vladímir Putin. El magnat rus de salsitxes, Pavel Antov, va morir a l'Índia el passat dissabte després de presumptament caure des del tercer pis de l'hotel on estava allotjat a l'Índia. Antov va celebrar el seu 65è aniversari, el 22 de desembre, durant el seu viatge per les comunitats tribals de Rayagada, un districte de l'estat d'Odisha, a l'est de l'Índia. El magnat rus és famós per sustentar la seva fortuna sobre la indústria de les salsitxes, amb la qual ha creat una fortuna estimada en al voltant de 140 milions de dòlars. Antov és un dels multimilionaris rus que s'ha mostrat crític amb Putin per la guerra a Ucraïna. En concret, va criticar un atac amb míssils contra un bloc residencial a Kíiv que va matar un home i va ferir la seva filla de 7 anys: "És extremadament difícil dir a tot això d'una altra manera que no sigui terror", va escriure en les seves xarxes socials. Després, el missatge es va eliminar i Antov va assegurar que feia costat a Putin i la seva invasió, atribuint el missatge anterior a "un malentès extremadament desafortunat".

L'any 2018, Antov va encapçalar la classificació de Forbes dels 100 funcionaris més rics de Rússia. Els seus ingressos en 2018 van ascendir a uns 9.970 milions de rubles, segons Forbes Rússia. Va ser membre del partit Rússia Unida del parlament rus, que anteriorment va estar encapçalat per Vladímir Putin i encara fa costat incondicionalment al president rus.

Dues morts sospitoses en dos dies

El superintendent de la Policia del districte, Vivekananda Sharma, ha afirmat que els investigadors creuen que Antov es va suïcidar després de caure des del tercer pis del seu hotel en el districte de Rayagada, tot i que, l'informe de l'autòpsia encara no s'ha publicat. A més, ha assegurat que el cas ha estat dictaminat com una “mort no natural”, que inclou morts resultants d'accidents i suïcidis. 

El més curiós del cas, és que només dos dies abans de la mort d'Antov, el seu amic i company de viatge, l'empresari Vladimir Budanov, va ser trobat mort a la seva habitació, suposadament conseqüència d'un atac al cor. Segons ha explicat la policia, Budanov tenia 61 anys i una afecció cardíaca preexistent. Els treballadors de l'hotel el van trobar inconscient a la seva habitació, envoltat d'ampolles buides de vi. Ja a l'hospital, els metges van certificar la seva mort per un atac al cor. "Antov estava molt deprimit després de la mort del seu amic de la infància", van dir empleats de l'hotel a la premsa local. "El 22 al matí, Bydanov va morir a la seva habitació després de sofrir un infart. Antov, que va acompanyar el cos al crematori, estava visiblement deprimit des de llavors i va deixar de demanar menjar. El 24 de desembre al matí, com que no el personal del nostre hotel no el trobava a la seva habitació, van iniciar la cerca i van descobrir el cos tirat a la terrassa d'un edifici contigu d'una sola planta", segons ha relatat el propietari de l'hotel, Koushik Thakkar. 

Morts sospitoses

Segons els informes, almenys una dotzena d'empresaris russos d'alt perfil han mort per suïcidi o en accidents sospitosos enguany, sis d'ells associats amb les dues companyies energètiques més grans de Rússia i alguns d'ells crítics contra la guerra iniciada per Putin a Ucraïna. De fet, la setmana passada, Alexander Buzakov, cap d'una important drassana especialitzada en la construcció de submarins, va morir sobtadament sense que les autoritats russes hagin donat a conèixer la causa de la mort. Anatoli Gerashchenko, exrector de l'Institut d'Aviació de Moscou, va morir en un accident no especificat al setembre, segons un comunicat de l'institut. Així com el president de Lukoil, Ravil Maganov, que va morir a principis de setembre després de caure's per la finestra d'un hospital a Moscou, segons TASS. Així com a mitjans de setembre, l'empresari rus Ivan Pechorin, qui va ser el màxim responsable de la Corporació per al Desenvolupament del Llunyà Orient i l'Àrtic, va ser trobat mort en Vladivostok, segons mitjans estatals russos. Pechorin es va ofegar el 10 de setembre prop del cap Ignatiev a Vladivostok.