El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, sap que té de temps fins al dia de la votació del seu relleu, previsiblement el 14 de juny, per intentar esberlar el laberíntic pacte de 8 partits que ha format una nova majoria. I s'hi aplicarà amb duresa fins llavors. Netanyahu centra els esforços a pressionar Yamina, que considera la baula feble o més influenciable. 

“Naftali Bennett [líder de Yamina i possible nou primer ministre] ha venut el desert del Neguev als islamistes del partit Raam", ha deixat anar, en al·lusió al fet que el pacte de govern preveu concedir al sector àrab israelià prop de 8.000 milions d'euros per a la legalització de diverses localitats beduïnes que es van construïr il·legalment al Neguev. És una concessió al partit Raam.

Netanyahu també presenta el govern de 8 partits com una formació radical d'esquerres.

Mentrestant, la fragilitat del pacte de govern s'ha posat de manifest també amb la concentració d'unes 880 persones davant la casa del número dos de Bennet, protestant contra l'acord. Els qui protestaven són de la tendència sionista religiosa i anaven amb emblemes de color taronja, que recorden els colors que van utilitzar els jueus que vivien a Gush Katif a Gaza, i que van ser deportats de forma unilateral per Ariel Sharon el 2005 en un gest que no va ser correspost, segons Jerusalem Post.

 

Naftali Bennett ja va anunciar diumenge que havia arribat a un acord de coalició amb el partit centrista i laic Iesh Atid (Hi ha futur), Yair Lapid, a qui s'havia encarregat formar govern, però els faltaven suports per aconseguir la majoria, que ha acabat arribant amb els islamistes. Al final el govern del canvi tindrà una complexa barreja de dretans i esquerrans, religiosos i laics, falcons i coloms, i també el partit islamista.

El pacte, a més de Yamina, Iesh Atid i Raam, inclou Haavoda (Partit Laborista), Meretz (Nou Moviment, esquerra verda sionista), Kahol Lavan‎ (Blau i blanc, sionisme centrista), Tikva Hadasha (Nova Esperança, dreta laica), i Yisrael Beytenu (Israel Casa Nostra, dreta sionista revisionista i laica). Aquests són els diputats de cadascuna d'aquestes formacions: Iesh Atid (17), Kahol Lavan (8), Yamina (7), Avoda (7), Yisrael Beiteinu (7), Tikva Hadasha (6), Meretz (6) y Raam (4).