El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha dit que Israel no busca conquerir, ocupar o governar Gaza després de la seva guerra contra Hamàs, però que caldria una “força creïble” per entrar al territori palestí si calgués per evitar el sorgiment d'amenaces militants. Aquestes paraules arriben després que ell mateix digués durant una entrevista que Israel podria governar Gaza per un "període indefinit", després que acabi la guerra. El primer ministre hauria contestat que Israel hauria de dur a terme un paper  "durant un període indefinit". Unes declaracions que van aixecar polèmica perquè des dels Estats Units ja van afanyar-se a deixar clar que no compartien aquesta visió. El portaveu de seguretat, John Kirby, responia als comentaris de Netanyahu d'aquesta manera. "La reocupació de Gaza per les forces israelianes no és el correcte", ha destacat. A més, ha afegit que "Israel i els EUA són amics i no hem d'estar d'acord amb cada paraula" i també ha destacat que "Netanyahu y Biden no sempre estan al mateix lloc en tots els temes". Així doncs, no es veuria amb bons ulls. Ara, però, Netanyahu sembla haver fet passes enrere. 

La guerra dialèctica continua com també ho fa sobre el terreny. Cogat, l'organisme civil militar israelià responsable de la política governamental als territoris palestins ocupats, ha afirmat a les xarxes socials que les Forces de Defensa d'Israel han obert un corredor d'evacuació. El corredor estarà obert durant set hores, ha dit, juntament amb un vídeo que, segons ha destacat, mostrava “desenes de milers d'habitants de Gaza” desplaçant-se cap a la part sud de la Franja de Gaza.

gaza bombardeig efe (9)
Efe

Escassetat alimentària a Gaza

Paral·lelament als corredors i les paraules de Netanyahu, la vida a Gaza és cada dia més complicada, Els 2,3 milions d'habitants no tenen aliments suficients i enfronten desnutrició, ha confirmat un funcionari del Programa Mundial d'Aliments.

"Abans del 7 d'octubre, el 33% de la població patia inseguretat alimentària", ha constatat a Reuters Kyung-nan Park, director d'emergències de l'agència de l'ONU. Podem dir amb seguretat que el 100% pateix inseguretat alimentària en aquest moment”.

Així ha citat també la manca de combustible per explicar per què només una de les 23 fleques contractades per l'agència continua funcionant. "En aquest moment estem ingressant entre 40 i 50 camions", ha insistit Kyung-nan. "Només per a l'assistència alimentària del PMA, necessitaríem 100 camions al dia per poder proporcionar aliments humanitaris significatius a la població de Gaza". "Hi ha històries de persones que hi van, fan cua durant 10 dies i se'n van amb les mans buides... És bastant greu", ha sentenciat.