Té 88 anys i no està disposada a desdir-se... Encara que hagi d’anar a presó.

L’alemanya Ursula Haverbeck és coneguda per negar repetidament l’Holocaust. Ho ha fet en diversos articles publicats a la revista d’ultra-dreta Stimme des Reiches (“La veu del Reich”), on insisteix que Auschwitz no era un camp d’extermini nazi, sinó un campament de treball “on no es va gasejar ningú”.

Aquest cop, expliquen mitjans alemanys, entre ells Der Spiegel, ha estat jutjada a Verden, al nord d’Alemanya, i ha tornat a insistir en les tesis negacionistes, que en aquest país poden comportar presó.

No era la primera vegada que aquesta dona de 88 anys declarava davant del magistrat. Ja s’havien dictat sis condemnes contra ella per la negació de l’Holocaust. Tres d'aquests processos judicials s'han produït en cosa de pocs mesos, i en dues ocasions la lectura de la sentència ha derivat en aldarulls protagonitzats pels seus seguidors neonazis.

A cadascuna de les sentències inculpatòries, sigui amb sanció econòmica o amb una pena de presó, l'acusada ha respost amb la presentació d'un recurs a una instància superior.