Almenys una persona ha mort aquesta matinada i més de trenta han resultat ferides en el descarrilament d'un tren interurbà que circulava entre les ciutats neerlandeses de Leiden i la Haia, i que ha col·lidit amb material dels equips de construcció que treballaven a la via durant la nit. Segons l'últim informe de les autoritats de seguretat regional, una persona ha mort i almenys trenta han resultat ferides, de les quals 19 han estat traslladades a l'hospital, inclòs el conductor del tren interurbà descarrilat, en el qual, segons la companyia ferroviària del país, NS, viatjaven entre cinquanta i seixanta persones.

Onze dels trenta passatgers ferits han estat atesos en un primer moment en habitatges veïns. Després de l'accident, nombrosos serveis d'emergència han anat a la zona de la col·lisió, inclòs un helicòpter de traumatologia.

països baixos accident tren descarrilament europa press
Foto: Europa Press

Mostres de condolença

El ministre neerlandès de Transport i Obres Públiques, Mark Harbers, ha parlat d'"un terrible accident", igual com el primer ministre, Mark Rutte, qui ha assenyalat que "lamentablement una persona ha mort i moltes han resultat ferides en un terrible accident de tren de Voorschoten" i ha agregat que els seus "pensaments estan amb les famílies i totes les víctimes". La Casa Reial també va emetre un comunicat en el qual subratlla que els seus "pensaments són amb les víctimes del tren accidentat a Voorschoten i les seves famílies, moltes ara estan amb por i incertesa".

Un xoc amb una grua

El tren es dirigia de Leiden a la Haia quan ha xocat amb una petita grua al voltant de les 03.25 hora local, la qual cosa ha causat un incendi en un vagó, que ha estat extingit pels bombers. La circulació de trens entre aquestes dues ciutats neerlandeses es troba interrompuda fins que s'hagi retirat el tren, reparat el dany en i a prop de la via, i conclogui la part de la investigació en el punt de l'accident.

L'empresa que gestiona la infraestructura ferroviària, ProRail, ha assegurat que dues de les quatre vies entre aquestes ciutats eren fora de servei a causa dels treballs que s'estaven fent en la infraestructura i que els trens havien de circular per les altres dues vies disponibles. Segons han dit testimonis de l'accident a la televisió pública NOS, la grua ha estat colpejada primer per un tren de càrrega i després pel tren de passatgers de NS, que després ha descarrilat i ha acabat, en part, en un prat, encara que ProRail no ha confirmat aquesta informació.