Una família siriana de 7 integrants, cinc nens, d'entre quatre i tretze anys, i els seus pares, rescatats dels terratrèmols a Turquia i a Síria, van morir aquest divendres en un incendi que es va produir al domicili al qual havien estat traslladats a Turquia. La família, que vivia a Nurdagi, va haver de traslladar-se a casa d'un familia a la regió central de Konyia després que la seva casa quedés molt afectada pels sismes del passat 6 de febrer, que ja han deixat almenys 44.300 morts. Segons ha recollit el mitjà local Hurriyet, l'habitatge familiar, construïda amb tova, ha registrat un incendi durant la matinada d'aquest divendres que ha provocat la caiguda de la teulada, i la posterior mort de tots els integrants de la família, que s'havia salvat fa només uns dies dels terratrèmols. 

44.300 morts als terratrèmols

Els balanços oficials apunten que almenys 44.330 persones han perdut la vida en els forts terratrèmols que van assolar el sud-est de Turquia i el nord de Síria fa tretze dies. El servei d'emergències turc Afad ha xifrat aquest dissabte en 40.642 les víctimes mortals dels sismes registrades fins ara, segons ha informat l'agència oficial Anadolu. A aquesta xifra se sumen les 3.688 morts comptabilitzades a Síria pel grup de rescatistes Cascos Blancs, que opera a la regió opositora nord-occidental, i l'agència oficial siriana SANA, que ofereix el recompte de totes les altres zones sota el govern del president sirià Bachar al Asad. Tretze dies després del sinistre, aquestes dades amb només un balanç provisional, ja que encara queden desenes de milers de cossos sota els enderrocs i diverses estimacions preveuen que el total de víctimes mortals superarà les 100.000. El nombre de ferits s'eleva a 122.757 (108.000 a Turquia i 14.757 a Síria). 

El ministeri d'urbanisme de Turquia va afirmar aquest divendres que un total de 84.726 edificis s'han vist afectats pel terratrèmol, en un moment en el qual el govern comença a planejar la construcció de nous habitatges per a totes les persones que han perdut la seva llar després del sisme.

Rescats miracle

Des de fa uns dies s'estan produint diversos rescats miracle, quan els equips de rescat treuen a persones amb vida després de tants dies sota els enderrocs dels edificis. Els equips de rescat de Turquia han trobat amb vida a tres persones, entre elles un nen, després de portar gairebé 300 hores sepultats sota els enderrocs d'un edifici a Antioquia. Segons les informacions recollides per l'agència estatal turca de notícies Anadolu, un equip de rescat de Kirguizistan ha aconseguit salvar a Samir Muhammed Accar, la seva dona Ragda i el seu fill de 12 anys, que havien quedat sota les ruïnes de l'edifici d'apartaments on tenien el seu domicili. Hores més tard la mateixa font ha informat que finalment el petit havia mort després del seu rescat, mentre que els pares estan hospitalitzats amb ferides de diversos graus. 

La nacionalitat d'aquestes víctimes no ha estat revelada, però els mitjans, sobre la base dels seus noms, apunten al fet que són de Síria. L'equip de Kirguizistan és un dels pocs internacionals que queden al país eurasiàtic, perquè la majoria han tornat ja a altres països.