La filla del filòsof rus Aleksandr Dugin, Daria Dugina, ha mort aquest dissabte quan l'automòbil en el qual viatjava ha explotat a la regió de Moscou, ha informat l'agència estatal de notícies russa TASS. Dugina, periodista i politòloga, estava conduint el vehicle quan es va incendiar. "Estava completament en flames, va perdre el control perquè estava conduint a gran velocitat i va volar al costat oposat de la carretera", ha assegurat Andrei Krasnov, líder del moviment Horitzó Rus i conegut de la família. Krasnov ha declarat a TASS que coneixia personalment Dugina i que el cotxe en el qual viatjava pertanyia al seu pare. "Segons tinc entès, l'objectiu era Aleksandr Gelievich directament, o potser tots dos", ha indicat a l'agència russa.

El Comitè d'Investigació de Rússia ha anunciat aquest matí l'obertura d'un cas penal "per l'assassinat d'una jove d'una manera generalment perillosa". Segons els informes preliminars, un artefacte presumptament instal·lat en un Toyota Land Cruiser ha esclatat quan el vehicle anava a gran velocitat per la via pública al voltant de les 21.00 hora local. "El conductor, que conduïa, va morir al lloc. S'ha establert la identitat del difunt: es tracta de la periodista i politòloga Daria Dugina", recull el comunicat d'aquest ens.

Alguns sectors culpen Ucraïna

Els investigadors estan inspeccionant l'escena de l'explosió. El Comitè assegura que treballa en totes les possibles versions del crim. El líder de l'autoproclamada República Popular de Donetsk, Denís Puixilin, ha acusat Kíiv de l'explosió que ha acabat amb la vida de Dugina. "Els terroristes del règim ucraïnès, en un intent d'eliminar Aleksandr Dugin, han fet detonar la seva filla", ha escrit aquesta nit Puixilin en el seu compte de la xarxa social Telegram.

Aleksandr Dugin, líder del Moviment Euroasiàtic, és proper al president rus, Vladímir Putin. A Dugin se li atribueix ser el "guia espiritual" de la invasió russa d'Ucraïna, amb freqüència se'l descriu com el "cervell de Putin". El 2015 va ser sancionat pels EUA per presumpta participació en l'annexió russa de Crimea. La seva filla, Dugina, va néixer el 1992 i va estudiar Filosofia a la Universitat estatal de Moscou, segons TASS. A principis de l'any, les autoritats nord-americanes i britàniques la van sancionar per contribuir a la desinformació sobre la guerra d'Ucraïna.

El dia de la independència

Per la seva banda, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va alertar aquest dissabte que la setmana que ve, quan el seu país celebra el Dia de la Independència, el 24 d'agost, Rússia pugui intentar fer alguna cosa "particularment cruel". La setmana que ve "és molt important per a tots nosaltres, per al nostre país. El nostre Dia de la Bandera, el nostre Dia de la Independència està al davant. S'avança la commemoració dels veterans de la guerra per la llibertat d'Ucraïna", va dir Zelenski al seu habitual discurs nocturn divulgat per mitjans oficials. Tot i això, va advertir que "hem de ser conscients que aquesta setmana Rússia pot intentar fer alguna cosa particularment desagradable, una cosa particularment cruel", alhora que va assenyalar que seria "com en qualsevol altra setmana durant aquests sis mesos, Rússia va fer el mateix tot el temps: repugnant i cruel".