'ROSS', així es dirà la pròxima estació espacial de Rússia. El projecte va ser mostrat en maqueta pel país durant una exposició militar- industrial als afores de Moscou aquest 15 d'agost.

La Corporació Espacial Estatal Roscosmos té per objectiu llançar l'estació espacial 'ROSS' en dues fases. D'acord amb la informació subministrada pel portal web de 20Minutos, la primera operaria una estació de quatre mòduls (científic, nodal, base i acoblament) per tripular dues persones en 228 metres cúbics, però després, s'inclouran uns altres dos mòduls (espacial i de producció) amb una plataforma de servei per acomodar fins i tot quatre astronautes en 667 metres cúbics.

S'espera que l'estació espacial russa estigui a punt el 2028 amb les següents característiques: capacitat de generar més energia per a tasques específiques, unificar els mòduls, interaccionar amb futurs grups de satèl·lits i executar diversos modes d'operació.

La nova estació brindarà una vista més àmplia de la Terra per a finals de monitoratge i vigilància, així ho explica l'agència espacial. D'altra banda, assenyala que no comptaria amb la presència humana de manera permanent, és a dir, només seria assistida d'aquesta manera dues vegades a l'any durant períodes llargs.

Estació espacial 'ROSS'
Estació espacial 'ROSS'

Més detalls sobre l'estació espacial 'ROSS'

Es pot destacar que, encara que Roscosmos no ha definit cap data en particular, els mitjans estatals russos han suggerit que el llançament de la primera etapa està planificat per als anys 2025 o 2026, i no més tard de 2030. Mentre que el llançament de la segona i última etapa està planejat per a entre els anys 2030 i 2035.

D'altra banda, una de les característiques més cridaneres d'aquesta estació espacial és que esperen que se situï en una òrbita més elevada que la de l'ISS. Això li donaria la capacitat de cobrir visualment pràcticament tothom, assenyala el mitjà digital Xataka.

Quant a l'Estació Espacial Internacional, encara que porta més de 23 anys de servei, se sap que encara tindrà un temps més de vida útil. De fet, la NASA va anunciar a començaments d'aquest any que continuaria operant l'ISS fins a finals de 2030. Després realitzaran un descens controlat sobre l'Oceà Pacífic el 2031.