Un estudiant que va caure d'una planta a una altra d'un edifici durant la nit de diumenge passat prop d'una zona on es desenvolupava una protesta a Hong Kong ha mort en el matí d'aquest divendres, ha informat avui la televisió pública local RTHK. El mort, un alumne de 22 anys de ciències informàtiques de la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong, es trobava en coma, en estat crític, des de la caiguda.

Segons el diari South China Morning Post, Chow Tsz-lok va caure des del tercer al segon pis d'un aparcament en un edifici situat prop d'una zona d'enfrontaments entre policies i manifestants.

Les càmeres de seguretat de les instal·lacions no van gravar, tanmateix, els fets, apunta aquest mitjà que assenyala que es desconeix si l'estudiant s'estava manifestant i les raons que es trobés a l'aparcament, així com què va ser el que va provocar la caiguda.

Tanmateix, alguns mitjans han assegurat que el mort fugia del gas lacrimogen llançat per la policia. Si fos aquest el cas, podria tractar-se de la primera mort relacionada amb l'acció policial durant les protestes antigovernamentals registrades a l'antiga colònia britànica des del mes de juny passat.

La Policia local ha negat categòricament que tingués alguna cosa per veure amb la mort del jove mentre ha expressat les seves condolences per la seva mort. En una roda de premsa, la superintendent de Policía del districte on es va produir el succés, Suzette Foo, ha assegurat que agents antiavalots havien entrat a l'aparcament perseguint persones que havien creat aldarulls però molt abans de la caiguda de Chow Tsz-lok.

Per la seva part, Wei Shyy, rector de la Universitat de Ciència i Tecnologia a què pertanyia Tsz-lok, ha assegurat en un comunicat que van veure "imatges d'una ambulància bloquejada pels automòbils de la Policia, fet que va causar un retard de 20 minuts" en l'operació de rescat i ha demanat explicacions als agents.

Fins ara, s'havien registrat a Hong Kong alguns suïcidis suposadament relacionats amb les protestes, i també es van generar rumors de morts derivades de l'acció dels antiavalots, molt criticada pels manifestants, que consideren que fan servir una força desproporcionada.