Els rumors que el president de Rússia, Vladímir Putin, utilitza actors pels seus actes públics torna a sobrevolar en el panorama mundial. L'última aparició pública del president rus va ser el passat dissabte per donar el seu discurs oficial d'Any Nou a la població russa. El president va enviar un missatge a la ciutadania reconeixent que ha estat un any difícil, però va defensar que el seu país ha enfortit la seva sobirania. Durant el seu discurs, Putin apareix envoltat de presumptes militars, entre ells, es troba una dona rossa, i alguns experts es van adonar que aquesta cara era familiar, la mateixa dona ha aparegut en altres actes de Putin. Encara que la propaganda és un element fonamental en la política de Putin, i les posades en escena estan molt pensades, en algunes ocasions sembla que no està tan ben ideada. 

Una habitual en els actes de Putin

La sospitosa dona rossa ha aparegut en diverses ocasions amb Putin, una d'elles com a membre de la tripulació d'un vaixell de pesca, que Putin va visitar en alta mar. També se l'ha vist com a devota de l'església en altres vídeos d'una celebració de Nadal, juntament amb alguns camarades masculins que també han repetit en diversos actes sense relació entre ells. Alguns han apuntat aquesta misteriosa dona és Larisa Sergukhina, diputada del partit conservador Rússia Unida i membre de la Comissió de la Duma Regional sobre el seguiment de la legislació.

La famosa dona rossa no és l'única persona que s'ha vist en més d'un acte de Putin. Un home morè també apareix en els mateixos actes, en el vaixell i a l'església. Casualment, un altre home amb bigoti també va fer de pescador i estava a la missa. Tot plegat, sembla una mica sospitós i ha fet bullir les xarxes. La coguanyadora del Nobel de la pau 2022, Oleksandra Matviichuk, ha afirmat a través de les seves xarxes socials que "Putin volia copiar Zelenski, qui es va acostar als defensors ucraïnesos en Bakhmut. Però després de deu mesos de guerra a gran escala, fins i tot els actors escassegen a Rússia".

El discurs d'Any Nou de Putin

Vladímir Putin va assegurar en el seu discurs d'Any Nou aquest dissabte que "el 2022 ha estat un any molt difícil durant el qual Rússia ha enfortit la seva sobirania total". “Aquest ha estat un any de decisions difícils i necessàries, d'importantíssims passos per a conquistar la sobirania plena de Rússia i una potent consolidació de la nostra societat”, va afirmar, en una intervenció en la qual va aparèixer acompanyat de militars. Segons Putin, s'ha tractat d'un any “que ha posat moltes coses en el seu lloc, ha diferenciat clarament el coratge i l'heroisme de la traïció i la falta de caràcter, ha demostrat que no existeix força major que l'amor a la família i afins, que la fidelitat als amics i camarades de batalles, la fidelitat a la Pàtria”. Per al mandatari rus, el 2022 “ha estat un any de successos crucials i fatídics” que estableixen “les bases del nostre futur comú, la nostra veritable independència”.