El ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha estat traslladat a un hospital de Bali amb una afecció cardíaca sobtada, tal com destaca Associated Press, que cita fonts oficials. Segons les primeres informacions, Lavrov, sempre al costat del president rus, Vladímir Putin, ha patit un problema de salut després d'arribar a la cimera del G20, a Indonèsia.

El portal Euronews constata que el governador de Bali, Wayan Koster, hauria exposat que Lavrov ha sortit més tard de l'hospital amb bona salut. Va ser una “comprovació” i hauria "sortit immediatament", ha dit Koster. 

Els funcionaris han dit que se l'havien emportat a l'Hospital Sanglah, a la capital provincial de Denpasar. L'hospital no hauria fet comentaris al respecte encara. 

Cal posar de manifest que Lavrov és el diplomàtic rus de més rang que assisteix a la cimera del G20, després de l'anunci que va fer el president rus, constatant que no assistiria a la trobada

Rússia nega l'hospitalització de Serguei Lavrov

Unes informacions que contrasten amb les declaracions de la portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors de Rússia, Maria Zakharova, que assegura que les informacions són falses i que ella mateixa hauria llegit la notícia al costat de Lavrov.

En aquest sentit, estaria circulant un vídeo on el mateix ministre d'Exteriors, des de Bali, estaria llegint uns documents des d'hotel. Possiblement, amb la intenció de desmentir la notícia. Informacions encara incertes sobre el trasllat del mandatari a l'hospital. 

El periodista del Financial Times a Moscou Max Seddon, que també ha difós aquest vídeo, constata que "funcionaris d'Indonèsia diuen que Lavrov ha visitat l'hospital, però que ja torna a estar a l'hotel. En aquest vídeo, publicat pel Ministeri de Relacions Exteriors, Lavrov demana als periodistes occidentals que siguin 'més honestos'". Malgrat tot, tal com recull el periodista, Lavrov no fa cap referència a si ha visitat o no l'hospital. 

 

Imatge principal: el ministre d'Afers Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, durant la 17a Cimera d'Àsia Oriental (EAS) / Efe