Les Forces de Síria Democràtica (FSD), una aliança armada liderada per milícies kurdes, han arribat avui dijous a les immediacions del camp de petroli de Al Tank, situat al nord-est de Síria i controlat pel grup terrorista Estat Islàmic (EI).

L’Observatori Sirià de Drets Humans ha revelat que hi ha informacions que apunten que les FSD estan negociant amb els radicals per què aquests es retirin del jaciment, el qual es troba a la província nord-oriental de Deir al Zur.

La ONG també ha indicat que les milícies kurdes i els seus aliats desenvolupen conversacions amb el Daesh a través de notables locals amb l’objectiu que els extremistes els entreguin els pobles i la zona que comprèn des de l’est de la localitat de Jasham fins a Hayin, a uns 110 quilòmetres, en àrees a l’est del riu Eúfrates, a Deir al Zur.

El Daesh es queda sense un altre camp de petroli

Les FSD van anunciar el 22 d’octubre que havien arrabassat a l’EI el control del camp petrolífer de Al Omar, el més gran de Síria, aprofitant un contraatac dels radicals contra posicions de les forces governamentals síries que durant els dies anteriors havien intentat progressar fins a la zona.

Les milícies kurdes, amb el suport dels Estats Units, asseguren que de moment no hi ha cap tipus de coordinació amb Rússia, aliada del Govern de Damasc, però no descarta que en un futur pugui existir.

Deir al Zur és l’objectiu de dues ofensives, una dels efectius governamentals sirians recolzats per Moscou i una altra de les FSD, que compten amb el beneplàcit de Washington.