Durant les últimes setmanes, un moviment ciutadà està convocant protestes i concentracions a Hong Kong que van començar contra la nova llei d'extradició amb la Xina i que han acabat per demanar la dimissió de la Governadora de l'Estat.

Durant aquestes protestes, la Xina, gran avaladora de la governadora actual, ha posat a disposició un revolucionari sistema de reconeixement facial, que facilita la tasca a les autoritats. Ara bé, els protestants ja ha descobert com inhabilitar aquest sistema, i ho han fet amb làsers de llarga distància, que impedixen a les càmeres de reconeixement fer la seva tasca.

Les manifestacions segueixen

Centenars de simpatitzants s'han congregat aquest mateix dimecres a les portes del jutjat de Hong Kong per exigir la llibertat dels 44 detinguts del diumenge tot i les fortes pluges i a l'alerta per l'arribada del tifó Wipha, entonant càntics com "no hi ha revolta, només tirania" o "recupereu Hong Kong, la revolució del nostre temps".

Durant la manifestació del passat diumenge, on va haver-hi un total de 49 detinguts i 16 ferits, la Policia va advertir que els manifestants incorrien en un delicte de manifestació il·legal, penat amb entre 3 i 5 anys de presó, però "després d'investigar i rebre consell legal", la institució va anunciar aquest mateix dimarts que finalment els acusava formalment a 44 dels detinguts per un delicte de revolta, que comporta penes d'entre 5 i 10 anys de presó.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat