Milers de persones s'han manifestat avui a Ajaccio, capital de Còrsega, per secundar la convocatòria de les autoritats nacionalistes corses, que reclamen més autonomia a l'illa.

Rere una pancarta amb el lema "Demucrazia è rispettu pè o populu corsu" ("Democràcia i respecte per al poble cors"), els manifestants enarboraven també banderes de Còrsega i papers amb la paraula "Democràcia".

La marxa va ser convocada el passat 23 de gener pel president regional de l'illa de Còrsega, Gilles Simeoni, per protestar contra l'Executiu francès, acusat de no tenir en compte "la dimensió política de l'assumpte cors". A més, té lloc només tres dies abans que el president francès, Emmanuel Macron, realitzi la seva primera visita oficial a l'illa des que va assumir el poder el maig de l'any passat.

L'oposició corsa ha considerat que la convocatòria de la marxa és precipitada, i que caldria haver esperat almenys a veure els resultats de la visita de Macron.

El líder independentista i president de l'Assemblea corsa, Jean-Guy Talamoni, ha explicat, en declaracions al canal de notícies BFM TV, que la decisió de manifestar-se va sorgir després de la visita que ell i Simeoni van realitzar a les autoritats de l'Estat al gener. "Ens vam donar compte que hi havia una concertació entre les institucions per fer-nos entrar en un procés jurídic" i no polític, va assenyalar Talamoni.

El polític nacionalista ha considerat que s'ha d'entaular un diàleg "sense línies vermelles ni condicions prèvies", per la qual cosa la pròxima visita de Macron hauria "de donar un senyal fort a la societat corsa de diàleg i obertura, i que trenqui amb la indiferència que ha prevalgut fins ara".

Per a Talamoni, París ha d'entendre que la majoria absoluta que van obtenir els nacionalistes en les eleccions regionals "no és simple renovació d'una assemblea administrativa", mentre descarta que hi pugui haver una tornada a les armes del terrorisme cors.