Diversos mitjans nord-americans han manifestat el seu malestar pel tracte privilegiat que va donar la Guàrdia Nacional als assaltants seguidors de Donald Trump al Capitolisi es compara amb el que van rebre els manifestants del moviment Black Lives Matter l'estiu passat.

Mitjans com The Hollywood Reporter, l'NBC, o The Oregonian han tornat a activar el debat sobre la forta desigualtat racial dels Estats Units, donada la facilitat amb la qual els assaltants, predominantment blancs, del Capitoli van entrar a l'edifici i les poques conseqüències immediates dels seus actes per part de la policia. 

El diari The Hollywood Reporter, ha publicat una entrevista on una de les cofundadores del moviment Black Lifes Matter (un moviment sorgit arran de la mort de l'afroamericà George Floyd en mans de la policia de Minneapolis), Patrisse Cullors, ha advertit de la "doble moral" de la Guàrdia Nacional que es va evidenciar al seu entendre en els esdeveniments de dimecres.

Segons Cullors, el que es va presenciar "no va ser només el terrorisme supremacista blanc, sinó també que la policia va permetre que aquests terroristes supremacistes blancs posessin de cap per avall el Capitoli de la nació". 

L'activista ha recordat que "sempre que hi ha una protesta de Black Lives Matter, moltes de les persones que lideren aquesta protesta són convocades per la policia hores abans". "Ja han creat una unitat tàctica completa per respondre contra nosaltres i això ho fan per a les persones que venen amb megàfons i porten màscares. Els assaltants del Capitoli tenien armes reals. Tenien artefactes [...] i [per part de la policia] només hi havia cops a l'esquena i els treien suaument de la vorera", ha afegit.

L'NBC News ha escrit sobre la reacció de l'exprimera dama, Michelle Obama, que, segons expliquen, ha suggerit també que l'aplicació de la llei "hauria estat molt més forta si els assaltants fossin negres". 

Més mitjans han destacat el contrast entre la imatge de l'actuació de la Guàrdia Nacional el passat dimecres i la duresa de l'estiu passat.

La WWLP-22News ha piulat "el caos al Capitoli contra la resposta política, en contrast amb el Black Lives Matter". 

Imatge principal, un assaltant pro-Trump al Capitoli / EFE