El president francès, Emmanuel Macron, ha proclamat que la seva intenció és "reconstruir Notre-Dame tots junts", i ha considerat que, gràcies a la tasca dels bombers, "s'ha evitat el pitjor", encara que ha recordat que "la batalla encara no ha acabat".

"El pitjor s'ha evitat, encara que la batalla no s'ha guanyat totalment. Les pròximes hores seran difícils, però gràcies al seu coratge (dels bombers) la façana i les dues torres principals no han caigut", ha dit Macron en una declaració a la premsa.

El president ha recordat en primer lloc els serveis d'extinció d'incendis, en afirmar que "més de 500 d'ells es baten des de fa hores i segueixen allà. Ho fan amb un coratge extrem i gran professionalitat".

Després d'agrair a també l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i el conjunt de serveis de l'Estat, Macron ha proclamat de forma solemne que Notre-Dame serà reconstruïda "entre tots junts".

"A partir de demà engegarem una subscripció nacional i més allà de les fronteres de França. I farem una crida als talents més grans", ha anunciat. El president ha subratllat al costat de la catedral que, per als francesos, "Notre-Dame és la nostra història, la nostra literatura... És l'epicentre de les nostres vides, el patró d'on parteixen les nostres distàncies."

Donació per a la reconstrucció

La companyia d'inversions Artemis de la família Pinault ha decidit donar 100 milions d'euros per a la reconstrucció de la catedral de Notre-Dame de París, segons ha anunciat el president del hòlding, François-Henri Pinault.

"El meu pare (François Pinault) i jo hem decidit desbloquejar dels fons d'Artemis una suma de 100 milions d'euros per participar en un esforç que serà necessari per a la reconstrucció completa de Notre-Dame", ha dit l'empresari multimilionari i espòs de l'actriu Salam Hayek.