El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, ha defensat aquest dilluns la seva gestió de la pandèmia, per fer-ho ha presumit que, si es compara amb altres nacions, com per exemple Espanya, a Mèxic li ha anat "millor". Concretament Obrador ha presumit que "si es compara a Mèxic, diem, amb Espanya, i ofereixo disculpes al poble espanyol i al govern espanyol, en les dues crisis, la sanitària i l'econòmica, ens ha anat millor a nosaltres".

LA comparació amb Espanya no s'ha quedat aquí i Obrador ha recordat que Mèxic acumula un total de 522.162 casos en sumar-ne 4.448 en l'última jornada, la qual cosa implica tres setmanes de descens en els contagis diaris. En total, el país n'acumula 56.757 de morts. Això ho ha comparat amb les xifres espanyoles, 340.000 contagis confirmats i 28.617 de morts amb una població molt menor.

Al mandatari també ha estat preguntat sobre un recent pronòstic del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) que estima que el país pràcticament duplicaria el seu nombre de pobres a causa de la pandèmia. Però per al president mexicà, s'ha "d'esperar" i no "avançar vigílies" abans de veure l'efecte definitiu de la pandèmia al país.

De fet, Obrador ha remarcat que l'estratègia contra la crisi és funcionant i ja ja s'ha tocat fons i s'està iniciant recuperació.

Sobre la pèrdua de gairebé 1,2 milions de llocs de treball, Obrador ha recordat que a l'agost ja s'està creant llocs de treball amb més de 50.000 "noves contractacions". "És un indicador molt favorable que anem cap endavant", ha assegurat el mandatari, convençut que funciona "la seva estratègia" tant per enfrontar la crisi sanitària com l'econòmica.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat