Thomas Lane, un dels quatre agents de la Policia de Mineápolis involucrats en la mort de George Floyd, ha estat posat en llibertat aquest dimecres després de pagar una fiança de 750.000 dòlars (prop de 660.000 euros), segons ha informat el seu advocat.

Lane, de 37 anys, ha abandonat la presó del comtat de Hennepin en la qual es trobava des de fa una setmana després de ser acusat pel fiscal general de l'estat de Minnesota, Keith Ellison, juntament amb uns altres dos companys d'assistir i incitar Derek Chauvin durant la mort de Floyd.

Chauvin va ser detingut i acusat de tres càrrecs d'assassinat per la mort de George Floyd, a qui va mantenir durant gairebé nou minuts a terra pressionant-li el coll amb el genoll, cosa que finalment li va provocar la mort.

Fa uns dies, la jutgessa Jeannice Reding va acceptar la petició de la Fiscalia per imposar llibertat incondicional sota fiança d'1,25 milions de dòlars (1,1 milions d'euros) a Chauvin en la primera vista del procés per la mort de Floyd.

Quant a Lane, principiant dins del cos de la Policia de Minneapolis quan va passar l'esdeveniment, havia estat detingut sota fiança d'un milió de dòlars, però finalment es va reduir a la quantitat abonada, ha explicat la cadena nord-americana ABC.

Lane, que serà vigilat per les autoritats mentre romangui en llibertat, té una vista programada per al proper 29 de juny, en la qual, segons el seu advocat, pretén presentar una moció per desestimar els càrrecs en contra seu.