L'expolicia de Mineapolis (Minesota) acusat d'assassinar George Floyd, Derek Chauvin, ha comparegut aquest dilluns per primera vegada davant de la cort presidida per la jutgessa Jeannice Jenkins, que li ha imposat una fiança d'1,25 milions de dòlars, amb l'opció de reduir-la a un milió sota certes condicions. La magistrada ha establert que per poder optar a una reducció en la seva fiança, Chauvin s'haurà de comprometre a complir amb la llei, comparèixer davant de la cort, no treballar per a les forces de seguretat o seguretat privada, renunciar a les armes de foc i qualsevol permís d'armes, no abandonar l'estat de Minesota i no tenir contacte amb la família de George Floyd.

Ni Chauvin ni el seu advocat, Eric Nelson, no van posar objecció a la fiança ni a aquestes condicions durant aquesta vista judicial que s'ha iniciat entorn de les 12.45 hora local d'aquest dilluns i ha durat uns quinze minuts. L'acusat s'ha presentat davant de la jutgessa de manera telemàtica des de la presó d'Oak Park Heighs, on es troba tancat sota l'acusació d'assassinat en segon grau.

Aquesta notícia arriba cinc dies després que el fiscal general de l'estat de Minesota, Keith Ellison, endurís els càrrecs contra ell i va incloure en el cas els altres tres exagents presents en l'escena. Ellison ha explicat en una compareixença davant periodistes que va decidir elevar l'acusació contra Chauvin al càrrec d'assassinat en segon grau, després d'haver estat imputat el passat 29 de maig d'assassinat en tercer grau i d'homicidi imprudent.

Fins a 40 anys de presó

Segons la legislació de l'estat de Minesota, l'assassinat en tercer grau és aquell que causa la mort de la persona de manera no intencionada a través d'un acte eminentment perillós i pot portar una pena de presó de no pas més de 25 anys. L'assassinat en segon grau, en canvi, és el que ocasiona la mort d'algú sense intenció mentre s'infligeix o s'intenta infligir un danys i pot ser penat amb fins a 40 anys de presó.

Aquest fiscal ha presentat també càrrecs contra els expolicies Tou Thao, J. Alexander Kueng i Thomas Lane -detinguts sota una fiança de 750.000 dòlars-, presents durant la detenció de Floyd, per ajudar i instigar l'assassinat en segon grau.