Totes les enquestes assenyalen a una clara vencedora a les primàries per presidir el Partit Conservador Britànic, unes eleccions que trascendeixen els tories, ja que qui en surti vencedor també serà qui desallotgi a Boris Johnson de Downing Street i es converteixi en el nou primer, o més aviat, primera, ministre del Regne Unit. Aquesta és Liz Truss, durant el govern de Johnson ha estat ministra d'Exteriors i tot i que en un principi del debat sobre la sortida del país de la Unió Europea hi va votar en contra,  ara és clarament pro-Brexit. Guanyaria així a qui en algun moment va semblar el relleu natural de Johnson,  Rishi Sunak, que fins ara ha exercit de ministre d'Economia. Tot i que Truss ha volgut deixar clar en reiterades ocasions que no vol que se la compari amb Margaret Thatcher, la primera dona a assumir el rol de premier, la realitat és que és gairebé inevitable. I la política conservadora tampoc fa massa per evitar-ho. 

Una nova Dama de Ferro 

L'única dona en ser primera ministra després de Thatcher va ser Theresa May, que va acabar dimitint en favor de Johnson. Amb ella no se la compara tan sovint, però amb Thatcher les analogies són constants. L'admiració que sent Truss per Thatcher no és cap secret, tot i que en la seva joventut i influïda per uns pares d'ideologia d'esquerres, va participar en protestes contra la Dama de Ferro. Ara, però, que molts vegin en ella la seva successora és quelcom que la fa gaudir. També havia estat republicana en la seva època universitària, però si finalment acaba guanyant les primàries s'haurà de reunir sovint amb la Reina. 

Ara, Truss ha estat novament comparada amb Thatcher ja no per les seves idees conservadores, molt similars a les que va dur a terme en la seva llarga etapa com a premier, sinó per la imatge que vol projectar. Ja no parlem de projectes polítics, ha deixat clar que no permetrà un segon referèndum a Escòcia si arriba al número 10 de Downing Street, si no de la imatge, de les fotografies. Primer, es va vestir de soldada i es va deixar retractar dins un tanc al més pur estil Dama de Ferro el 1986 a Hambrug, segons destacava el diari The Times. I ara, s'ha fotografiat davant una bandera Union Jack pintada com si fos un grafiti en una paret. Thatcher ja ho havia fet (molt) abans. Tal com ha advertit el periodista Adam Binekov a Twitter, les dues imatges són pràcticament iguals i es publiquen una setmana més tard que la conservadora negués que s'intenta assemblar a Thatcher.