Després de la mort de Navalni el passat 16 de febrer i el seu enterrament el dia 1 de març, el focus a Rússia està posat en les eleccions presidencials que se celebren el pròxim 17 de març, malgrat que en algunes zones remotes del país i en territoris ucraïnesos ocupats, ja han començat les votacions anticipades. Hi ha quatre candidats que es presenten als comicis, malgrat que ningú té dubtes que el pròxim president del país serà Vladímir PutinBorís Nadejdin, el candidat que li podia fer ombra i deia haver aconseguit més de 200.000 firmes de suport, finalment no podrà presentar-se. En una entrevista a ElNacional.cat, el mateix polític va exposar que les eleccions no serien justes, però que creia que hi hauria canvis i que Putin no aconseguiria esgotar la legislatura. 

"La nostra és la millor democràcia"

Malgrat tot, l'engranatge i els tentacles de la propaganda del Kremlin són inesgotables. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha dit aquest dimecres que Rússia té la "millor democràcia" i ha carregat contra els que critiquen Moscou per la manera de tractar els assumptes polítics interns. "Ja no tolerarem les crítiques a la nostra democràcia i les afirmacions que no és del tipus que hauria de ser", ha dit Peskov, durant una xerrada al Festival Mundial de la Joventut, a la regió de Krasnodar, al sud de Rússia. "La nostra democràcia és la millor i continuarem construint-la". 

Els comentaris de Peskov es produeixen una setmana abans de les eleccions presidencials de Rússia, on el president Putin té gairebé per segur que tornarà a guanyar a les eleccions, ja que la competència a les urnes és mínima. Durant aquesta xerrada, Peskov també ha abordat les preocupacions d'una possible guerra nuclear entre Rússia i Occident assegurant que "una guerra nuclear és l'últim recurs". Ara bé, també ha volgut deixar clar que Rússia està disposada a fer servir armes nuclears "si alguna cosa amenaça la seva existència". "Totes les discussions sobre una guerra nuclear, que ara n'hi ha moltes a Occident, les capitals europees i els Estats Units, són extremadament irresponsables i extremadament perilloses perquè aquest tema s'està tornant rutinari", ha insistit. 

La supremacia de Putin

Aquests no són els únics comentaris on el Kremlin treu pit de la democràcia russa ni del seu líder. El mateix Peskov va dir al diari The New York Times el passat mes d'agost, que "les nostres eleccions presidencials no són realment una democràcia, són una burocràcia costosa. El senyor Putin serà reelegit l'any vinent amb més del 90% dels vots". Més tard, però, va aclarir aquestes paraules assegurant que era una opinió personal. En una entrevista amb RBK, Peskov va dir que Rússia no necessita celebrar eleccions presidencials perquè "és obvi que Putin serà reelegit". En aquest context, només cal esperar el dia 17 de març per veure amb quin percentatge s'acaba imposant el president rus, Vladímir Putin, davant la resta de candidats. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!