Aquest dijous, el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, s'ha desplaçat fins a la ciutat russa de Vladivostok per reunir-se amb el president de Rússia, Vladímir Puitin. 

Ambdos fa diversos anys que són mandataris dels seus respectius països que, a més, comparteixen frontera, però mai no s'han trobat en una reunió.  L'encontre es produirà, doncs, al port de Vladivostok, a l'extrem oriental de Rússia.

I com ha estat l'arribada de Kim Jong-un al país? Tal com han captat les càmeres de l'agència russa Ruptly, abans que el líder nord-coreà baixés del tren, uns guardes s'han afanyat a netejar els agafadors que ajuden a pujar i baixar del tren, quan aquest encara estava en marxa.

De què parlaran?

La reunió se centrarà, segons han transcendit algunes informacions, sobre el "problema nuclear a la península coreana" a través de mitjans polítics i diplomàtics. En aquest sentit, es va fer especial menció a la "certa estabilització" de la situació entre les dues corees i els esforços de distensió.

Alguns analistes consultats per l'agència de notícies Reuters, la visita és part de l'esforç de Kim per generar suports a l'estranger després de la segona cimera fallida entre Estats Units i Corea del Nord a Hanoi, el passat mes de febrer.