El jurat del tribunal Southwark de Londres ha declarat l'actor estatunidenc Kevin Spacey com a "no culpable" de nou delictes sexuals, que se l'acusava d'haver comès contra quatre homes entre 2001 i 2013 en diversos llocs d'Anglaterra. Després de 12 hores i 26 minuts de deliberació el jurat ha pronunciat el veredicte, que Spacey ha rebut amb agraïment i llàgrimes d'emoció. "Aquest era el veredicte que havia volgut i que esperava", ha dit. L'estrella de Hollywood havia negat els càrrecs des del principi i havia assegurat que les acusacions eren una "bogeria absoluta" i una "punyalada a l'esquena".

L'acusació afirmava que Spacey, guanyador de dos Oscars pel seu paper en les pel·lícules Sospitosos Habituals (1995) i American Beauty (2000) i protagonista de la sèrie House of Cards (2013-2018), era un "assetjador sexual" que s'havia aprofitat de la fama i poder per abusar d'homes més joves. En concret, els càrrecs pels quals se'l jutjava eren set casos d'agressió sexual, un per fer que una persona participés en activitats sexuals sense consentiment i un per provocar que una persona participés en una activitat sexual amb penetració sense consentiment.

​Els homes que van prestar declaració el van descriure com una persona "sibil·lina, manipuladora i difícil", "confós sobre la seva sexualitat", i van revelar ocasions en què presumptament els va grapejar sense permís i, en un cas, suposadament va drogar un company al seu pis per després fer un acte sexual. 

L'actor estatunidenc va reconèixer haver tingut trobades sexuals amb dos dels homes, però ha assegurat que van ser consensuades. Els advocats de l'actor van defensar que no és un delicte "ser promiscu" i voler passar-ho bé amb homes més joves. Finalment, el jurat va rebutjar acusacions que asseguraven que Spacey havia agafat "agressivament" tres homes per l'entrecuix o que havia mantingut relacions sexuals amb un home que dormia al seu pis. 

Els denunciants van assegurar durant el procés que no buscaven obtenir un benefici financer o professional amb les seves acusacions, però el jurat ha considerat que aquest fet no s'ha pogut demostrar.

Kevin Spacey, lliure de càrrecs set anys després

En sortir del jutjat, Spacey ha fet una breu declaració davant dels mitjans en la qual ha dit que encara ha de "processar moltes coses". Tanmateix, ha afirmat que està "molt agraït al jurat per haver-se pres el temps d'examinar detingudament totes les proves i els fets abans de prendre una decisió". "Em sento honrat per la decisió d'avui", ha conclòs.

Fa menys d'un any, l'octubre del 2022, Spacey ja va ser declarat "no culpable" per un altre cas d'abús sexual del qual l'havia acusat l'actor Anthony Rapp. Amb la resolució dels casos a Anglaterra, l'actor queda lliure de les acusacions que li van arribar en cascada l'any 2017, en el context del moviment Me Too impulsat per actrius de Hollywood que havien estat víctimes del productor Harvey Weinstein.