L'ANC Internacional ha convocat per aquest dilluns 24 de febrer una concentració a la plaça Universitat de Barcelona contra l'extradició als Estats Units del fundador de Wikileaks Julian Assange. La protesta té lloc el mateix dia que comença a Londres el judici per la seva extradició. Barcelona se suma així a la vintena de ciutats d'arreu del món que acolliran aquest dissabte protestes en suport del periodista australià.

Dissabte hi ha previstes concentracions a Melbourne, Auckland, Brisbane, Adelaide, Atenes, Londres, Atenes, Edimburg, Nova Yorq, Whasington, Mèxic DF o Brussel·les.

Les protestes tenen lloc dos dies abans que comenci a Londres, dilluns 24 de febrer, el procés d'extradició d'Assange.Estats Units va demanar al Regne Unit la seva extradició per 18 presumptes delictes d'espionatge i conspiració per cometre intrusió informàtica per haver difós registres militars nord-americans de les guerres de l'Afganistan i l'Iraq i milers de cables diplomàtics que van revelar abusos dels drets humans per tot el món.

Precisamente ahir es va saber que el president dels Estats Units, Donald Trump, hauria ofert perdonar Assange si a canvi negava la implicació de Rússia en la filtració dels correus electrònics del Partit Demòcrata. Així ho ha revelat la defensa del hacker davant del Tribunal de Magistrats de Westminster dies abans de l'audiència sobre l'extradició.