Julian Assange ha estat condemnat per la justícia britànica a un any de presó per violar la llibertat condicional quan va demanar asil en l'ambaixada equatoriana a Londres el 19 de juny del 2012. La condemna arriba després de la detenció, el passat 11 d'abril, després d'anys de residir en l'ambaixada equatoriana.

Segons avança El Mundo, el fundador de Wikileaks complirà amb tota probabilitat la seva condemna a la presó de Belmarsh, prop de Londres. Assange va entrar als jutjats de Southwark per conèixer la seva condemna amb el puny en alt, davant d'un grup de seguidors que van reclamar la seva posada en llibertat. La defensa ha demanat una mitigació de la sentència pel temps complert en presó preventiva, durant el procés d'extradició a Suècia, i per la seva la restricció de la seva llibertat mentre va durar la seva tancada en l'ambaixada equatoriana.

Casos pendents a Estats Units i Suècia

A més, Assange haurà de comparèixer dijous davant d'un altre tribunal a Westminster en la primera vista judicial pel procés d'extradició als Estats Units. El Departament de Justícia el reclama per un delicte d'"intrusió informàtica" que pot costar-li fins a cinc anys de presó, encara que podria presentar nous càrrecs i endurir la seva condemna.

Finalment, la fiscalia sueca podria reobrir el cas de la doble acusació per violació i abusos sexuals que va provocar la detenció inicial d'Assange quan es trobava al Regne Unit. El cas va ser arxivat el 2018, però les dues denunciants han reiterat el seu desig de declarar contra el fundador de WikiLeaks i arribar fins al final.