El president del Parlament de Veneçuela, Juan Guaidó, al qual més de 50 països reconeixen com a president interí, entre ells Estats Units, ha anunciat una vaga general. Aquesta proclama arriba just després de liderar un alçament militar fallit. Al mateix temps, Nicolás Maduro, ha fet una crida al chavisme per fer rectificacions que, segons ha dit, necessita la "revolució" que lidera. 

Dies convulsos a Veneçuela. Guaidó ha acompanyat aquest dimecres als milers de manifestants que han sortit al carrer per reivindicar més drets per al treballador. I ha celebrat també que milers de persones sortissin al carrer "tot i la intimidació" de l'executiu de Maduro.

manifestacio efe

Per la seva banda, els chavistes s'han concentrat al centre i oest de Caracas per donar suport a un Maduro, que finalment, va aparèixer davant de milers de seguidors. Així, ha aprofitat per fer una crida a la reflexió i a rectificar. "Estan fugint entre ambaixada i ambaixada", ha dit Maduro en referència al dirigent opositor Leopoldo López, que no ha mencionat directament. 

Però la tensió al país no atura. La casa de l'opositor veneçolà Leopoldo López ha estat assaltada i robada durant la jornada del primer de maig. Diversos testimonis han identificat els assaltants com a membres del Servicio Bolibariano de Inteligencia Nacional (Sebin), segons ha informat Efe.

casa leopoldo lopez efe

A més a més, el dia del treballador ha deixat una nova víctima a Veneçuela. La jove Jurubith Rausseo García ha mort en un dels escenaris de protesta del país, segons ha informat la ONG Observatorio de Conflictos (OVCS). D'aquesta manera, ja són dos els morts en aquesta onada de protestes antigovernamentals al país.

Segons aquesta mateixa ONG, amb aquesta mort, ja són 55 les víctimes mortals en manifestacions i accions contra el govern de Nicolás Maduro durant aquest 2019.