El president dels Estats Units, Joe Biden, ha donat positiu en coronavirus aquest dijous. Segons ha informat la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, a la premsa, el mandatari nord-americà, de 79 anys, es troba bé encara que presenta símptomes "molt lleus" del covid. Biden, que es va posar la vacuna contra la covid i també les dues dosis de reforç, ha començat un tractament amb l'antiretrovíric oral Paxlovid. Així, i mentre els símptomes segueixin sent lleus, el president romandrà aïllat a la Casa Blanca, des d'on teletreballarà. En aquest sentit, Washington ha detallat que el mandatari ja ha estat en contacte amb membres del seu equip per telèfon i participarà en diverses reunions telefòniques o per videoconferència des de la seva residència oficial.

Aïllat fins que doni negatiu en covid

D'acord amb el protocol de la Casa Blanca, que és molt més estricte que les recomanacions del Centre de Control de Malalties nord-americà, Biden seguirà en aïllament fins que doni negatiu i, per tant, no tornarà a les seves tasques de manera presencial fins llavors. La Casa Blanca va prometre actualitzar diàriament les dades sobre l'estat de salut del president mentre aquest continua treballant. A més a més, la unitat mèdica de la Casa Blanca informarà tots els contactes pròxims que ha tingut el president, inclosos els que va tenir ahir amb membres del Congrés i dels mitjans de comunicació, així com altres persones, durant el seu darrer viatge a Massachusetts. L'últim test que s'havia fet Biden i que havia donat negatiu va ser dimarts passat.

Qüestionen l'estat de salut de Biden

El positiu en covid del president Biden afegeix encara més llenya a un foc que crema des de la campanya presidencial de 2020: el seu estat de salut. Fa mesos que els mitjans, l'oposició, i els usuaris de les xarxes socials qüestionen l'estat de salut del president, tant físic com mental, sobretot després d'una sèrie d'ensopegades i caigudes. Tot plegat no ajuda al fet que la integritat física i mental de Biden es discuteixi de manera pública, i amb ella la integritat del país; les xarxes van plenes de vídeos on el líder nord-americà sembla entrebancar-se amb les paraules o dir coses sense gaire sentit.