El president dels Estats Units, Joe Biden, ha deixat moments memorables en el seu discurs al tradicional Sopar de Corresponsals de la Casa Blanca, que s'ha celebrat aquest dissabte al vespre. És habitual que el president faci un discurs humorístic en aquest esdeveniment, que aplega representants dels principals grups mediàtics i empreses del país, i Biden ho ha aprofitat per repartir contra tot i tothom: Donald Trump, Elon Musk, Ron DeSantis... fins i tot ha ironitzat sobre si mateix i els qüestionaments cap a la seva edat. 

Joe Biden fa mofa de Donald Trump, Elon Musk i Fox News

Biden ha començat el seu discurs amb un posat seriós per reivindicar la llibertat de premsa i reclamar l'alliberament dels periodistes estatunidencs presos a diversos llocs del món. "El periodisme no és un crim", ha defensat Biden. Després d'aquest al·legat, el líder estatunidenc, que fa poc va anunciar oficialment que es presentarà a les pròximes eleccions presidencials del 2024, es va deixar anar i va carregar, amb bromes directes i indirectes contra els seus adversaris. "Aquest és el primer cop que un president dels Estats Units assisteix a aquest sopar en sis anys. És comprensible, hem tingut una plaga horrible seguida de dos anys de covid", ha afirmat Biden en referència a Trump, que tenia una relació molt dolenta a la premsa i mai va anar al sopar amb els periodistes. "Imagineu si el meu predecessor vingués al sopar aquest any, això sí que hagués estat un cop d'estat real", en referència al frustrat assalt al Capitoli del 6 de gener del 2020. 

El líder demòcrata ha llançat més d'un dard contra l'expresident i principal candidat republicà per a les pròximes presidencials, però no ha estat l'únic polític del qual ha rigut. "Tenia un munt de bromes sobre Ron DeSantis preparades, però Mickey Mouse se m'ha avançat", ha dit sobre el governador de Florida i possible candidat republicà, que s'enfronta a una demanda de Disney per intentar treure l'estatus fiscal especial que hi ha al parc temàtic de Disney World a Orlando. "No puc ser massa dur amb ell, després de la reelecció com a governador li van preguntar si tenia un mandat i ell va dir "Per Déu, no, soc heterosexual!", una broma amb la qual ha rigut de DeSantis a través d'un joc de paraules: mandat en anglès és mandate, que per separat, man date vol dir "cita amb un home". 

Elon Musk també ha estat el blanc dels acudits de Biden, que s'ha referit a la polèmica amb el mitjà de comunicació NPR, que com va passar a Espanya amb RTVE, amb els nous tipus de categorització de perfils de Twitter apareixia amb una etiqueta que deia "mitjà de comunicació afiliat a l'estat". La cadena de radio fusió va decidir marxar de la xarxa social, i Musk va tuitar que "hauria de desaparèixer", i Biden li ha contestat: "Bé, la millor forma perquè desaparegui és que Elon Musk la compri". 

El president estatunidenc no ha perdut l'oportunitat de carregar contra Fox News, cadena de televisió conservadora que presideix Robert Murdoch associada amb la difusió de moltes notícies falses. Fa pocs dies, es va conèixer que la televisió haurà de pagar 787,5 milions de dòlars a Dominion Voting Systems, una empresa de venda de màquines de votació electoral, que va demandar Fox News per difamació, ja que la cadena l'acusava de manipular les eleccions presidencials. "És fantàstic que les cadenes de notícies per cable siguin aquí aquesta nit. MSNBC, propietat d'NBC Universal i Fox News, propietat de Dominion Voting Systems", ha afirmat Biden, i encara ha posat més el dit a la llaga: "L'any passat, els vostres periodistes preferits de Fox van poder assistir perquè estaven totalment vacunats i reforçats, aquest any, són aquí perquè no poden dir que no a un àpat gratuït".

Biden riu d'ell mateix

"Pot semblar que no m'agradi Rupert Murdoch, però no és veritat. Com em pot caure malament l'home que fa que sembli Harry Styles?", ha exclamat Biden. Aquest ha estat només un de múltiples acudits que ha pronunciat en referència a la preocupació sobre la seva edat, ja que actualment en té 80, i en cas que guanyi les eleccions acabarà el segon mandat amb 86 anys. "Crec en la Constitució, i no només perquè el meu bon amic James Madison l'escrivís", ha afirmat Biden, fent broma sobre la idea que és tan vell que és amic d'un dels pares fundadors dels Estats Units.  "Dieu que soc vell, jo dic que soc savi; dieu que estic baldat, Don Lemon (expresentador de la CNN) diria que soc un home en la flor de la vida", ha ironitzat Biden, alhora que ha carregat contra el presentador televisiu, que va ser acomiadat per dir que la candidata republicana Nikki Haley no estava "en la flor de la vida" perquè "es considera que una dona ho està als 20 o 30 anys".