El líder del Partit Laborista i cap de l'oposició al Regne Unit, Jeremy Corbyn, ha assegurat que el Parlament britànic no hauria de bloquejar un segon referèndum d'independència a Escòcia. Alhora ha recordat que ell no és partidari de la independència. Corbyn ha deixat en ridícul d'aquesta manera els seus companys socialistes espanyols, encapçalats pel president Pedro Sánchez, que segueixen vetant un referèndum a Catalunya. 

Corbyn ha dit que la cambra pot debatre si és una bona idea o no repetir-la, però que "no té capacitat per evitar-ho".

“Es va dur a terme un referèndum i es va prendre una decisió sobre aquest tema. El que preferiria és que un govern laborista tingui l'oportunitat de garantir que Escòcia també obtingui la inversió que necessita, la justícia social i les oportunitats laborals per als joves que han estat denegades", ha detallat.

Mentre els britànics valoren la possibilitat de pactar un nou referèndum amb Escòcia, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua sense voler ni sentir a parlar d'un referèndum pactat a Catalunya. 

Amb les seves declaracions Corbyn ha confirmat el posicionament del cap de files laborista escocès, John McDonnell, quan la setmana passada va afirmar que un futur govern laborista no obstruiria la celebració d'un referèndum d'Escòcia, si això ho aprova el Parlament escocès. Escòcia necessita que el govern britànic li cedeixi les competències per celebrar un referèndum, per poder-lo tirar endavant, cosa que ja es va fer en el del 2014. En aquell cas el 'no' es va imposar per poc.

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, s'ha alegrat de la posició de Corbyn en un tuit. "No soc la fan més gran d'en Jeremy Corbyn, però té raó. És legítim oposar-se a la independència i argumentar contra el referèndum, però no és legítim per Westminster bloquejar un mandat democràtic i un vot majoritari del Parlament escocès", ha comentat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat