El Ministeri de Salut d'Israel ha imposat l'obligació de portar mascareta en algunes zones del país després de registrar dos nous brots de Covid-19 en escoles. Aquesta mesura s'aplica tan sols cinc dies després que s'aixequés l'obligació de portar mascareta a tot el país.

Concretament, serà obligatori utilitzar mascareta a partir d'aquest diumenge en interiors i exteriors de Modiin-Maccabim-Reut i Binyamina. L'alcalde de Modiin, Haim Bibas, ha demanat al personal educatiu que sigui estricte amb l'ordre i que els pares evitin d'entrar en les institucions educatives en la mesura del possible. I és que en aquesta població s'han constatat 15 contagis entre estudiants.

D'altra banda, en dues escoles de Binyamina hi ha 44 estudiants positius de coronavirus que s'haurien encomanat de la variant Delta, segons informa The Times of Israel.

Retirada de la mascareta a Espanya

A Espanya ja no farà falta portar mascareta a l'exterior a partir del dissabte 26 de juny. Així ho va anunciar el president del Govern, Pedro Sánchez, que va dir que "els nostres carrers, els nostres rostres recuperaran l'aspecte normal", la qual cosa permetrà "recuperar una vida al carrer sense mascareta" per a gaudi de "l'alegria de viure" tant dels ciutadans com dels representants polítics. En aquest context, el Departament de Salut va recordar que la Conselleria ha insistit en el tema "repetidament" en diferents comissions de treball: "Ja havíem exposat la nostra posició en les últimes setmanes que, a l'aire lliure, o amb distàncies, estàvem d'acord que es tragués de seguida".

Així mateix, l'epidemiòleg Antoni Trilla va afirmar la setmana passada que "és totalment segur retirar la mascareta a l'aire lliure", sempre que no hi hagi aglomeracions. No obstant això, el doctor es va mostrar preocupat per la reobertura del lleure nocturn. Segons la seva opinió, hauria estat preferible "treure primer les mascaretes a l'exterior i després anar obrint altres coses". I és que els bars i discoteques de Catalunya podran tornar a obrir les portes a partir d'aquesta matinada.

discoteca Unsplash Axville

El 21 de juny reobre l'oci nocturn a Catalunya / Unsplash

Un altre dels països que ja no obliga a l'ús de la mascareta en exteriors és Bèlgica, on avança a bon ritme el pla de vacunació.