Un míssil llançat per Israel ha impactat aquesta nit contra una instal·lació militar situada al sud de la ciutat siriana de Homs (centre del país), segons ha informat l’Observatori Sirià de Drets Humans, que també ha indicat que aquest centre militar, el qual es troba a la zona de Hasiya, alberga un depòsit de míssils.

La ONG desconeix si el Govern sirià o el grup xiïta Hizbulà és el propietari del magatzem o si hi ha hagut cap víctima mortal.

El quart incident armat entre Israel i Síria en un mes

Durant els últims mesos, la tensió entre Israel i Síria ha anat creixent. En les darreres setmanes, però, el conflicte ha anat empitjorant.

El 16 d’octubre, la aviació israeliana va bombardejar una bateria antiaèria siriana a uns 50 quilòmetres a l’est de Damasc que havia disparat contra un aparell israelià que estava realitzant una missió de reconeixement sobre el cel libanès. El govern de Damasc va acusar a les aeronaus israelianes de violar el seu espai aeri des del Líban.

Uns dies després, les forces d’Israel van atacar posicions governamentals sirianes a la província de Al Quneitra, que fa frontera amb el Golan ocupat, arran que l’exèrcit israelià denunciés que un projectil sirià hagués caigut en camp obert en aquesta zona.

El 21 d’octubre, avions israelians van bombardejar dues posicions de la facció Exèrcit de Jaled bin Walid, vinculat al Daesh, a la província meridional de Deraa. Un nombre indeterminat de dirigents d’aquest grup van perdre la vida.

Dos dies després d’aquest incident, el 23 d’octubre l’exèrcit d’Israel va atacar tres canyons d’artilleria sirians, com a represàlia a l’impacte previ de cinc míssils provinents de Síria a la zona dels Alts del Golan, zona ocupada per Israel.