Israel ha anunciat avui el descobriment d'un nou túnel transfronterer, el sisè de què s'ha informat la població, que la milícia xiïta Hezbollah hauria excavat des del Líban fins al seu territori, després del que dóna per completada l'operació Escut Nord llançada al desembre contra aquestes infraestructures. Es tracta del soterrani "més llarg i precís" trobat fins ara, va destacar el portaveu militar israelià, tinent coronel Jonathan Conricus.

El túnel comença en un habitatge particular a la vila libanesa de Ramyeh, s'estén uns 800 metres dins del país i unes desenes de metres, uns 55, a Israel; té aproximadament un metre d'ample i dos d'alt, sistema de ventilació i electricitat, i es procedirà a la seva neutralització en els propers dies, va explicar Conricus.

"Hem assolit l'objectiu que vam establir al començament. L'objectiu era detectar, exposar i neutralitzar els corredors transfronterers de Hezbollah", va assenyalar el portaveu i va afegir que, segons els informes d'intel·ligència, "no hi ha més túnels transfronterers d'atac", per la qual cosa va donar per "completada" l'operació. Tanmateix, l'Exèrcit continuarà treballant a la frontera nord, va assegurar.

Responsabilitza el govern libanès

Israel responsabilitza al Govern libanès de consentir el que considera una violació de la seva sobirania i el primer ministre israelià, Benjamín Netanyau, va declarar que els esmentats soterranis "no són només un acte d'agressió, són un acte de guerra", després del començament de l'operació el passat 4 de desembre.