Els 300.000 russos mobilitzats recentment pel president Vladímir Putin i els prop de 120.000 que estan sent reclutats per fer el servei militar aquesta tardor aniran als fronts ucraïnesos amb un entrenament militar "de mínims o sense entrenar". Això és el que ha constatat aquest dissabte el servei d'intel·ligència de la Defensa del Regne Unit, en el seu informe diari sobre la guerra a Ucraïna. En el text, asseguren que els problemes logístics de Rússia davant la invasió del país veí afecten també la seva capacitat per formar noves tropes. Al seu torn, la manca de disciplina i personal els força a enviar "oficials i instructors experimentats" a primera línia de combat, malgrat el que això implica per la seva seguretat. D'aquesta manera, afirma la intel·ligència britànica, els nous reclutes "aporten poca capacitat de combat addicional" a l'exèrcit rus.

Rússia té dificultats per entrenar nous soldats

El Regne Unit confirma els mals presagis per als nous reclutes russos. En l'informe d'aquest dissabte, la intel·ligència militar britànica recolza la tesi que Rússia no té la capacitat organitzativa ni els recursos necessaris per entrenar adequadament els 300.000 homes que ha reclutat per a la guerra d'Ucraïna i els 120.000 més que ha començat a cridar aquest novembre per fer el servei militar obligatori. "Rússia probablement està tenint dificultats per proporcionar formació militar per a la seva actual mobilització i la seva quota anual de reclutament a la tardor", indica el ministeri de Defensa en un missatge a Twitter. En el mateix fil, expliquen que "les forces armades russes ja estaven disperses" per tal de fer front als nous soldats mobilitzats i que, amb l'arribada de la nova lleva de joves que ha començat l'1 de novembre, "aquests problemes s'agreujaran".

Bielorússia ajuda a entrenar soldats perquè Rússia no té prou capacitat

D'aquesta manera, la intel·ligència militar britànica creu que "els reclutes recentment mobilitzats probablement tenen una formació mínima o cap en absolut". En la mateixa línia, coincideixen amb diverses informacions que asseguren que molts generals veterans russos, amb l'experiència necessària per fer d'instructors, han mort als fronts ucraïnesos on han estat destinats. Per tal de remeiar aquesta situació, però, el Regne Unit creu que Bielorússia estaria albergant i entrenant soldats russos "a causa de l'escassetat de personal d'entrenament, municions i instal·lacions a Rússia". Amb tot, conclouen la nota recordant que "el desplegament de forces amb poc o cap entrenament proporciona poca capacitat addicional de combat ofensiu" a l'invasor.