Un informe classificat del Ministeri d'Exteriors israelià assenyala que les manifestacions de protesta a l'Iran han afeblit al règim dels aiatol·làs, i que si continuen poden amenaçar la seva estabilitat. El document ha estat elaborat per l'ala d'intel·ligència del ministeri i ha estat tramès a les ambaixades israelianes de tot el món.

Segons l'anàlisi israeliana, les protestes van agafar el règim per sorpresa, i la seva resposta repressiva no ha tingut l'efecte esperat pel govern, perquè hi ha "una certa fallida de la barrera de la por" que tenien abans els iranians. L'informe detalla que mentre que les protestes es van focalitzar inicialment en qüestions econòmiques, després van començar a qüestionar el suport de l'Iran a Síria, al grup terrorista libanès xiïta Hezbollah i als rebels hutis del Iemen.

Afegeixen que la “barrera” que havia posat el règim per controlar les protestes s'ha erosionat. De totes maneres, els analistes israelians indiquen que a curt termini el règim no caurà, tot i que és cert que les protestes "afebleixen i escrostonen la seva legitimitat". El problema real per a l'estabilitat és si les protestes segueixen durant més temps. "És probable que llavors amenacin l'estabilitat", afegeixen.

Segons l'informe, el president de l'Iran, Hassan Rohani, i el Cos de Guàrdia Revolucionària Islàmica (CGRI) estan en la mateixa línia pel que fa a com posar fi a les protestes, i el CGRI i la milícia paramilitar Basij estan exercint moderació i se centren en la dissuasió.