Una quinzena de militants del grup nacionalista cors Ghjuventù Independentista han boicotejat un acte de Marine Le Pen a Ajaccio. Al crit de "A Francia fora" (Fora França), els nacionalistes han tractat de suspendre l'acte i han estat evacuats. 

Durant els incidents, s'han llançat gasos lacrimògens i els partidaris del Front Nacional han hagut d'abandonar la sala i esperar a l'exterior, tossint i plorant. L'acte finalment ha tingut lloc en una sala annexa, en presència d'unes quatre-centes persones. Marine Le Pen, per guanyar-se als illencs, ha promés atendre a dues de les reivindicacions històriques dels corsos: l'aproximació dels presos corsos que són a l'Hexàgon a les presons de l'illa, i el retorn de les cendres de Napoleó III a Ajaccio. Le Pen ha volgut insistir en què és possible ser cors i alhora ser francès (en realitat, el Front Nacional ja ha jugat en diverses ocasions amb els símbols nacionalistes corsos). Des del 2015 el Front Nacional és present a l'Assemblea de Còrsega, tot i que només amb 3 diputats. I durant el 2016, aprofitant el conflicte generat pel burkini, el Front Nacional va sumar-se a una forta campanya xenòfoba que va provocar fortes tensions islamòfobes a Sardenya.

Un grup radical

Un comunicat de Ghjuventù Independentista, emès després dels fets, ha reivindicat l'autoria dels incidents, i indicava que "Mai deixarem que aquest partit, l'antic líder del qual havia demanat la pena de mort per als presos polítics corsos, vingui tranquil·lament al nostre país". També hi ha hagut disturbis al carrer. Mig centenar de persones s'han manifestat en contra de la presència de la líder ultradretana i han protagonitzat alguns incidents amb la policia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat