El suport a la independència a Escòcia ha pujat fins al 49%, mentre que els favorables a quedar-se al Regne Unit representarien el 51%, segons un darrer sondeig de l'empresa YouGov. Segons les seves dades, l'independentisme escocès es troba en el moment de major popularitat des del febrer del 2015. En la seva última enquesta del juny, el a la independència obtenia un 45% de suport i el no, un 55%.

YouGov atribueix aquest canvi "en gran part" a un canvi d'actitud dels votants escocesos favorables a romandre a la UE, entre els quals ara hi ha un 54% a favor de la independència. Tanmateix, un 48% s'oposa a la celebració d'un segon referèndum sobre la independència i només un 42% donen suport a aquesta idea plantejada recentment per la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon.

Strugeon va anunciar dimecres passat que el seu govern promourà la celebració d'un segon referèndum d'independència abans de finals de maig del 2021, quan s'acaba la legislatura del Parlament escocès. Sturgeon va defensar que "s'ha d'oferir una tria entre el Brexit i el futur d'una Escòcia independent com a nació europea durant aquest mandat parlamentari".

Per contra, el govern britànic de Theresa May va rebutjar aquest reclam i el ministre de gabinet David Lidington va assegurar en declaracions a la BBC que no hi ha "proves" que hi hagi un augment del suport per un referèndum d'independència a Escòcia i que el de l'any 2014 ja va resoldre el tema "per una generació".