Un grup armat ha intentat segrestar fins a tres vegades en menys de 48 hores a l'Aya, una bebè nascuda sota les runes d'un edifici derruït a la ciutat siriana de Jindris després dels terratrèmols que van sacsejar la frontera entre Síria i Turquia la setmana passada, segons ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans. La nounada, que es troba ingressada en un hospital de la localitat d'Afrin, ha sofert tres intents de segrest per part de la Divisió Sultà Murad, una facció rebel siriana que rep el suport de Turquia i que està acusada de l'ús de nens soldat en el marc del conflicte al país àrab. Aya vol dir 'miracle' en àrab.

Segons els equips de rescat, la mare d'Aya va morir sota les runes poc després de donar a llum. De la mateixa manera, el seu pare i els seus quatre germans també van morir en la catàstrofe. La família vivia en una ciutat propera a la frontera turca que va resultar greument afectada pels terratrèmols del dilluns. La petita va sobreviure als sismes i va ser rescatada quan continuava unida a la seva mare a través del cordó umbilical.

Milers de sol·licituds d'adopció

Després del seu rescat, diverses organitzacions han realitzat cridades i ofertes multimilionàries per adoptar-la, un ímpetu que hauria portat a algunes faccions a irrompre a l'hospital, intentant segrestar a la nena, segons ha denunciat l'Observatori Sirià de Drets Humans. De fet, ja s'han rebut milers de sol·licituds per a la seva adopció tot i que, per ara, es quedarà amb un familiar, el tiet del seu pare, i la seva família que sí que ha sobreviscut a la catàstrofe.

Així mateix, oficials del Govern sirià de Bashar al-Assad s'haurien presentat en nom d'uns comerciants de Damasc per adoptar-la, assegurant que pertanyien a una organització benèfica. Més tard, com van poder verificar els metges de l'hospital, l'associació estava a nom d'Asmaa a l'Assad, l'esposa del president sirià. "Com l'infant ha tingut una gran repercussió i coneixement a través de les plataformes de les xarxes socials, el règim intenta segrestar-la per polir la seva imatge enfront dels mitjans globals i afirmar què succeeix a les àrees que controla", ha sostingut l'organització de Drets Humans. La bebè, d'amb prou feines una setmana, va ser anomenada Aya per decisió dels treballadors de l'hospital que l'atenen, tot això mentre rep tractament mèdic pels hematomes i masegades soferts.