Un gran incendi es va desencadenar aquest dimecres en una refineria de petroli del sud de Teheran, sense que de moment s'hagin reportat víctimes. Segons el cap del Departament de gestió de crisi de Teheran, Mansur Darayati, el foc es va originar en un dels gasoductes de la planta Shahid Tondgooyan, mentre que altres fonts van indicar que va començar en un tanc de dièsel.

Encara que fins ara no s'ha informat de l'existència de víctimes en l'incident, una desena d'ambulàncies han estat enviades al lloc dels fet, la zona de Shahre Rey.

Un fum dens s'eleva des de la refineria i pot veure's des d'àrees allunyades de la ciutat, els diferents serveis de bombers del qual han estat mobilitzats per extingir el foc, que va començar les 19:18 hora local.

El portaveu del Servei d'Extinció d'Incendis de Teheran, Yalal Malekí, va anunciar que sis dels seus equips de bombers estan treballant a la refineria.

Malekí va explicar que s'han enviat camions cisterna i altres vehicles especialitzats i que els bombers de la refineria i d'altres departaments també es troben a la zona.

S'investiguen les causes

Les causes de l'incendi estan sota investigació, segons un comunicat de la refineria, que va descartar de moment la possibilitat d'un acte de sabotatge.

teheran incendi efe

La columna de fum de l'incendi / EFE

L'estiu passat es van registrar una sèrie d'incendis sospitosos en diferents instal·lacions de l'Iran, incloses algunes del sector energètic, que es van atribuir a sabotatges perpetrats per Israel.

Dos incendis en poques hores

L'incendi a la refineria es produeix un dia després que un altre gran foc s'estengués pel vaixell militar iranià "Jark", un dels més grans de l'Armada persa, al golf d'Oman.

El vaixell es va enfonsar aquest dimecres a causa de l'incendi, però les 400 persones que es trobaven a bord van ser rescatades amb remolcs i en helicòpter sense que es lamentessin víctimes mortals, encara que sí una vintena de ferits.

 

Foto principal: El foc i el fum de l'incendi en una refineria de petroli del sud de Teheran / EFE