L’impacte entre dos helicòpters ha provocat la mort de tots els passatgers aquest dissabte a Eura, al sud-oest de Finlàndia. Així ho ha fet saber la policia del país en un comunicat en què ha detallat que entre els dos aparells viatjaven un total de cinc persones. Concretament, dues anaven en el primer helicòpter i tres al segon. Les autoritats encara investiguen els fets i no han detallat la identitat de cap dels passatgers. Abans del xoc, els dos aparells havien recorregut la mateixa distància des de Tallin cap a l'aeroport de Piikajärvi, a Kokemäki. El ministeri d'Afers Exteriors d'Estònia ha confirmat que no hi ha supervivents.
El diari finlandès Helsingin Sanomat ha explicat que les autoritats han rebut l’avís de l’impacte al voltant de les 12:30, el qual s’ha produït a sobre d’una carretera propera a l'aeròdrom d'Eura. Després de la notificació, els equips de rescat s’han desplaçat a la zona i han localitzat els helicòpters abatuts en una zona boscosa, a uns 100 metres de distància. El mateix mitjà ha informat posteriorment que les tasques de rescat han conclòs a les 15:30 i que els vehicles eren del model Robinson R44 Raven, el qual disposa de quatre places.
La premsa del país també ha revelat que entre les víctimes es troben els empresaris estonians Oleg Sõnajalg i Priit Jagant. Els noms dels altres passatgers encara no s'han publicat. Segons un reporter del mitjà Yle que es trobava al lloc de l'accident, hi havia nombroses ambulàncies i vehicles de rescat presents; tanmateix, la policia no ha permès als periodistes apropar-se a la zona de la catàstrofe.
Les dades de Fintraffic Air Navigation Services indiquen que en el seu recorregut cap a l'aeroport de Piikajärvi, els helicòpters han volat en paral·lel tota l’estona fins a l’impacte a Eura, a una altura de 300 metres. Aquesta distància indica que els pilots no estaven descendint, ja que havien mantingut aquesta altitud de creuer durant força estona. Així mateix, les matrícules publicades per Helsingin Sanomat han revelat que un dels aparells és propietat de l’empresa NOBE i l’altre d’Eleon. Un dels propietaris d’Eleon és Sõnajalg. Per la seva banda, el diari finlandès Ilta-Sanomat s’ha posat en contacte amb l'empresa NOBE i un dels seus representants ha declarat que el seu germà anava a bord d'un dels helicòpters.
Les Forces de Defensa Finlandeses (FDF) han afirmat hores després de l’accident que no hi havia cap equipament de la força aèria involucrat. "Això no implica l'activitat de la força aèria, l'exèrcit ni convidats internacionals", ha dit el capità Tommi Sorvari de la Divisió d'Afers Públics del Comandament de Defensa. La sospita sorgeix arran dels exercicis que les FDF van executar a principis del mes de maig a la zona de l’accident.