La Fiscalia encarregada del cas de l'agressió al diputat ultra alemany Frank Magnitz, ha revelat que les imatges captades per càmeres de vídeo instal·lades en la zona no s'ajusten a la versió que va donar Alternativa per Alemanya, que va parlar des del primer moment d'un "intent d'assassinat".

Segons al portaveu de la Fiscalia de Bremen, Frank Passade, les càmeres van captar l'atac en la seva integritat. Mostren tres homes que s'acosten al líder regional de AfD, Frank Magnitz, per l'esquena. Un d'ells salta sobre el, l'empeny i aquest cau. No s'hi veu res més. "Donem per fet que la ferida al cap se la va produir ell mateix en caure", ha declarat Passade. La Fiscalia ha variat per això la recerca, i de "intent d'homicidi" ha passat a ser de lesions corporals.

Dos empleats van trobar Magnitz a terra i el van conduir a l'hospital. Moments després AfD va emetre un comunicat informant que el diputat hauria patit un atac d'odi, i va publicar la fotografia. Va afirmar que tres encaputxats van pegar-lo amb una biga de fusta al cap, i que després el van colpejar quan ja estava terra.

Aquest va ser el tuit de l'AfD.

Les imatges de les càmeres però no mostren cap puntada de peu. "Les seqüències visionades no permeten concloure que es tractés d'una agressió", afirma la Fiscalia. Alguns mitjans locals han especulat amb la possibilitat que només fos un intent de robatori. Magnitz no recorda què va passar, a causa del seu estat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat