Escàndol a la Copa Federació de Tennis. Ahir s’enfrontaven a Hawaii la nord-americana Alison Riske i l’alemanya Andrea Petkovic. Els moments previs al matx transcorrien amb aparent normalitat fins que, de manera absolutament inesperada, tot es va torçar a l’hora de reproduir l’himne alemany. Què va passar?

L’home encarregat de cantar l’himne apareix al mig de la pista i comença a entonar les primeres estrofes. Les representants de la selecció alemanya es miren amb estupor. Passa alguna cosa estranya. A les graderies, els aficionats germànics no poden creure el que està succeint. La resta de públic no entén res. L’home, a cappella, canta: "Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt" (“Alemanya, Alemanya per sobre de tot, per sobre de tot en el món”). On és el problema? Doncs que aquest no és l’himne actual, sinó el del Tercer Reich nazi:

La tennista alemanya ha assegurat que no es podia creure què estava passant i que va estar a punt de marxar de la pista. “És la pitjor experiència que he passat, horrible i impactant, una vergonya que demostra molta ignorància”, denuncia.

L’Associació de Tennis dels Estats Units es va afanyar a excusar-se. “L'USTA es disculpa amb l’equip alemany de la Fed Cup i tots els seus seguidors per la reproducció d’un himne nacional antic”, exposa el comunicat, el qual afegeix que en cap moment l’associació volia faltar al respecte a ningú.