Hezbollah ha atacat Israel amb desenes de coets, a l'espera de l'imminent atac de l'Iran. "En resposta als atacs de l'enemic contra les aldees i llars civils del sud, inclosa la recent agressió contra les localitats de Taybeh i Ayta al Shaab, els combatents de la Resistència Islàmica han bombardejat els búnquers d'artilleria de l'enemic a Al Zaoura amb desenes de coets Katusha", ha dit l'organització xiïta libanesa. El llançament dels coets ha tingut lloc a les 17.00 hores GMT contra Al Zaoura, en els Alts del Golan ocupats per Israel, "en suport al poble palestí de la Franja de Gaza".

Per la seva banda, l'exèrcit israelià ha comunicat que han identificat fins a 40 llançaments des de territori libanès. Alguns dels coets han estat "interceptats", mentre que d'altres han caigut en zones obertes i sense produir ferits. Així mateix, han reconegut haver atacat "diverses localitats en el sud del Líban per eliminar una amenaça".

Escalada entre l'Iran i Israel

L'atac de Hezbollah, estret aliat de l'Iran, s'ha produït en moment de considerable augment de la tensió entre el país persa i el país hebreu. La cosa és que Israel va atacar el consolat iranià de Damasc (Síria) i va matar diversos membres de la Guàrdia Revolucionària, de manera que Teheran va assegurar que respondrà. Per la seva banda, l'organització xiïta libanesa combat contra l'estat jueu des del 8 d'octubre, l'endemà de l'inici de la guerra a Gaza. El conflicte ja deixa al voltant de 93.000 desplaçats interns de la banda libanesa i altres 60.000 de la banda israeliana, alhora que s'ha cobrat una vintena de vides israelianes i més de 330 de libaneses.

La comunitat internacional està preparada per l'escalada de tensió entre l'Iran i Israel, ja que les amenaces han sigut constants des del passat 1 d'abril. El nivell d'alerta és tan alt que els Estats Units han enviat a Tel-Aviv el seu general Michael "Erik" Kurilla, per tal d'abordar el possible imminent atac iranià amb el ministre de Defensa, Yoav Gallant. Les últimes informacions apunten que l'atac es produirà aquest cap de setmana, bé aquest divendres o bé dissabte. Els 40 coets de Hezbollah fan saltar les alarmes, en mig d'aquesta situació tan tensa que podria derivar en un conflicte més ampli a l'Orient Mitjà. Des del govern espanyol, Pedro Sánchez intenta convèncer estats europeus per reconèixer Palestina i posar fi a la guerra a Gaza. En la seva gira europea, el president espanyol ja ha reclutat Noruega i Irlanda, de moment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!