Pirates informàtics han hackejat aquest dimecres entre moltes d'altres els comptes de Twitter dels multimilionaris Bill Gates i d'Elon Musk o de l'expresident d'EUA Barack Obama per a una estafa que oferia pagaments amb Bitcoin.

Elon Musk EP

El multimilionari Elon Musk / EP

A més de les de Gates, Musk i Obama, també han estat piratejats els comptes del virtual candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden; del propietari d'Amazon, Jeff Bezos; de l'artista Kanye West; o de les companyies Uber i Apple.

Els hackers han publicat missatges semblants que oferien doblar els diners que els usuaris ingressessin en Bitcoin a un moneder virtual de criptomonedes.

Bill Gates EP

El fundador de Microsoft, Bill Gates / EP

"Estic retornant a la comunitat! Tot el Bitcoin ingressat a l'adreça següent serà retornat duplicat! Si envies 1.000 dòlars, et retornaré 2.000 dòlars. Només ho faré durant 30 minuts", afirmava un missatge al compte de Biden.

Un missatge similar al compte de Bezos prometia repartir 50 milions de dòlars, mentre que Uber es comprometia amb 100.

"A causa de la Covid-19, estem retornant 10 milions de dòlars en Bitcoin. Tots els pagaments enviats a la nostra adreça es retornaran doblats", apuntava el missatge al compte de l'empresa de transport compartit.

300 persones cauen en l'estafa

Encara que la majoria de missatges han estat esborrats ràpidament, segons The New York Times almenys 300 persones han caigut en l'estafa ingressant més de 100.000 dòlars entre totes.

Twitter ha reconegut la bretxa al seu sistema de seguretat i ha dit estar investigant-ho.

"Som coneixedors de l'incident de seguretat que ha impactat comptes de Twitter. Estem investigant i fent els passos per resoldre'l", ha sostingut la xarxa social a través d'un missatge en un compte corporatiu.

Al compte de Musk, per exemple, els hackers han aconseguit publicar diversos missatges durant un període d'una hora a mesura que s'anaven esborrant.

El hackeig ha estat una demostració de força dels pirates i les seves conseqüències podrien haver estat més grans atesa la importància dels comptes afectats si els seus autors haguessin tingut altres objectius més enllà de demanar diners per Bitcoin.