El cap del Parlament de Veneçuela, Juan Guaidó, -que el passat 23 de gener va anunciar que assumia el càrrec de president interí del país-, ha ordenat avui les Forces Armades que permetin l'ingrés al país de l'ajuda humanitària que ha començat a reunir-se en els centres de provisió. "De nou a les Forces Armades una ordre directa en aquest moment: permetin que ingressi la necessària ajuda humanitària per atendre a les seves famílies, la seva germana, la seva mare, la seva esposa", ha dit Guaidó aquest dimecres en una reunió amb productors agropecuaris.

El diputat opositor Franklyn Duarte ha denunciat avui que un comboi de militars manté bloquejat el pont fronterer de Tienditas, una moderna infraestructura sense estrenar que uneix Veneçuela amb Colòmbia i per on es preveu que ingressi ajuda humanitària.

Posteriorment i en declaracions a periodistes, Guaidó ha assegurat que estan col·locant camions contenidors en el pont, el que considera que és "una reacció absurda d'un règim que no li interessa el ciutadà. I malgrat això farem tot el possible perquè ingressi aquesta ajuda".

L'ajuda humanitària per a Veneçuela ha estat sol·licitada per Guaidó, malgrat la negativa del Govern de Nicolás Maduro que assegura que això pot donar pas a una invasió estrangera. Tot i que encara no està clar com ingressarà aquest suport a Veneçuela, el Parlament, de majoria opositora, ja ha informat sobre centres de provisió a Cúcuta, on un grup de veneçolans es van apostar durant dimarts.

Segons ha explicat la Cambra, al Brasil i en una illa del Carib, que encara no ha precisat, també hi hauran altres centres de provisió per a aquesta ajuda que prové d'empreses de capital veneçolà a l'estranger, Colòmbia i els Estats Units.