El Govern de Groenlàndia ha manifestat aquest divendres que el territori "no està en venda" després que el diari nord-americà The Wall Street Journal revelés l'interès del president dels Estats Units, Donald Trump, sobre la possibilitat d'adquirir-lo.

Segons el Wall Street Journal, Trump fa temps que planteja aquesta idea als seus assessors per conèixer la viabilitat d'aquest projecte, i ha demanat als seus advocats que investiguin la qüestió. D'acord amb el diari, els assessors estan confosos i dividits sobre aquesta qüestió, que alguns lloen com una "sòlida estratègia econòmica" i altres en parlen com d'una "fantasia passatgera".

Amb una població de 56.000 persones, Groenlàndia forma part del Regne de Dinamarca amb un règim autònom. El govern groenlandès decideix sobre la majoria d'afers interns, i Copenhaguen s'encarrega de la política exterior i de seguretat.

L'illa està relativament pròxima a la costa americana i té moltes relacions també amb els EUA i el Canadà. "Tenim una bona cooperació amb els EUA", ha explicat el govern groenlandès, i prefereix interpretar els comentaris de Trump com "l'expressió d'un interès més gran per invertir al país". "Però per descomptat que Groenlàndia no està en venda", ha afegit.