El Govern grec ha decidit prohibir els vols a i des de Catalunya a partir de la mitjanit del 31 d'agost, tal com ha anunciat el subsecretari d'Estat de Protecció Civil de Grècia, Nikos Jardalias. Aquesta mesura s'adopta a conseqüència del gran increment de casos de coronavirus al territori.

A més, Grècia estendrà fins al 19 de setembre l'obligació de presentar una prova PCR negativa als viatgers que vulguin entrar al país procedents de la resta d'Espanya, Bèlgica, Bulgària, Romania, Malta, Suècia, Albània, Macedònia del Nord i els Emirats Àrabs Units. D'aquesta manera, Països Baixos surt de la llista gràcies a la millora de les condicions epidemiològiques i, per tant, els viatgers procedents d'aquest país ja no hauran de presentar un test negatiu de Covid-19 en arribar a Grècia.

Es mantenen també les restriccions en les entrades a Grècia per via terrestre fins al divendres 11 i continuen les limitacions en les connexions per mar i aire amb les veïnes Albània i Macedònia del Nord.

Restriccions a l'àmbit local

L'augment de casos de coronavirus a Grècia, especialment durant l'últim mes, ha obligat a imposar restriccions a escala local, incloent-hi Atenes i illes que es troben en el punt àlgid de la temporada turística. Així doncs, s'han decretat una sèrie de mesures similars a les de les primeres fases del desconfinament a les illes de Zante, al Jònic, i Lesbos, al mar Egeu.

Allà, com ja es va fer a l'illa de Poros, queden prohibides a partir d'aquest dissabte les celebracions públiques, s'imposa un límit de nou persones en totes les reunions tant públiques com privades i es generalitza l'ús de la mascareta en espais oberts i tancats.

En l'últim recompte de casos, Grècia ha registrat 270 nous contagis de coronavirus. Des que va començar la pandèmia al febrer el país ha confirmat 9.800 casos i 259 morts.