El ministre de l’Interior de Turquia, Efkan Ala, ha presentat aquest dimecres la seva dimissió amb motiu dels darrers atemptats soferts al país. Així ho ha comunicat el primer ministre, Binali, Yildirim, que s’havia reunit prèviament amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, en el complex presidencial d’Ankara. Yildirim ha anunciat en la mateixa compareixença que el càrrec d’Ala el substituirà el fins ara actual ministre de Treball, Suleiman Soilu.

Soliu, de 47 anys i parlamentari pel Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AK), té la missió en el país eurasiàtic d’aturar els recents atemptats atribuïts a Estat Islàmic i la rebel·lió dels insurgents kurds que han deixat centenars de morts.

D’altra banda, els mitjans turcs s’han encarregat de recordar que durant l’intent de cop d’Estat patit al juliol, Soliu va ocupar titulars assegurant que “els Estats Units estava al darrere” de tot plegat. Més tard es va disculpar aclarint que havia parlat “en calent”.

Per altra banda, l’exministre de Salut i vicepresident de l’AK, Mehmet Muezzinoglu, serà el nou responsable de la cartera de Treball i Seguretat Social.