El ministre alemany d'Interior, Horst Seehofer, ha cridat a reforçar la lluita contra l'extrema dreta a l'espera que es confirmin les sospites que el polític conservador Walter Lübcke va ser assassinat per una persona propera a grups neonazis.

Lübcke, de 65 anys i cap del govern local de Kassel, va ser descobert poc després de la mitjanit del 2 de juny amb un tret al cap a la terrassa del seu habitatge a la localitat de Wolfhagen-Istha. La Policia judicial de l'estat de la Saxònia investiga possibles contactes entre el sospitós de l'assassinat i formacions neonazis.

De confirmar-se "la situació seria realment perillosa", ha explicat Seehofer, abans d'assenyalar que l'extrema dreta s'ha convertit en un perill molt real a Alemanya. El ministre alemany ha situat aquesta amenaça al mateix nivell que el terrorisme islamista i els anomenats "Reichsbuerger" ("ciutadans del Reich"), un col·lectiu d'extrema dreta que nega l'Holocaust i la legitimitat de l'Estat alemany.

Seehofer ha anunciat la seva intenció de "dotar de més força l'Estat de dret". "Aquest assassinat", ha indicat "em porta a emprar tots els recursos per augmentar la seguretat". Segons el ministre, tots els nivells administratius han d'implicar-se en la tasca d'assegurar tant les persones com els objectes, inclòs el nivell municipal.