La situació de la Covid-19 a Espanya preocupa el govern alemany. Ha estat el mateix ministre de Sanitat, Jens Spahn, qui ha assegurat que la pandèmia a Espanya està "fora de control" en una entrevista a la ràdio pública nacional Deutschlandfunk.

Tot i que Spahn ha esmentat altres països, com França, Àustria Holanda, dels quals ha confessat estar preocupat per la seva "dinàmica", ha emfatitzat que a Espanya el virus no està sota control. Tanmateix, ha evitat parlar explícitament de la gestió del govern de Pedro Sánchez.

Spahn ha destacat que la mobilitat dins d'Europa afavoreix la importació de casos d'altres països, per la qual cosa, segons ha apuntat, el repunt dels casos en regions veïnes, "tard o d'hora" tindrà la seva repercussió en Alemanya. De moment, i malgrat el recent increment dels casos de Covid-19 a Alemanya, el ministre considera que la situació està sota control al país.

Jens Spahn efe

Jens Spahn és el ministre de Sanitat alemany | Efe

Si s'analitzen no només els nous casos, sinó també l'ocupació en hospitals, els llits disponibles en unitats de cures intensives i la xifra total de morts pel coronavirus, ha argumentat, Alemanya i el seu sistema sanitari poden "suportar bé" l'actual situació. "El sistema sanitari a hores d'ara està clarament més ben preparat per a la pandèmia que a començaments d'any, per la disponibilitat de llits en unitats de cures intensives i la posada en marxa de registres digitals", ha explicat.

El ministre Spahn ja es va referir la setmana passada a la situació de la pandèmia a Espanya i va reconèixer no entendre com s'havien disparat els casos en aquest país després del restrictiu confinament que va posar en marxa. "La situació a Espanya em preocupa", va reconèixer apuntant que "no hi ha gaires altres països a la Unió Europea que adoptessin mesures tan dures per controlar la primera onada" de la pandèmia.

Per afegir més llenya al foc, el setmanari Der Spiegel ha publicat un reportatge fet des de Vallecas en què es demostra la falta de personal i de material sanitari de primera necessitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat