El gos dels Biden ha estat expulsat de la Casa Blanca per mossegar agents del Servei Secret, tal com ha confirmat Elizabeth Aelxander, la portaveu de la primera dama, Jill Biden. L'animal és un pastor alemany, el seu nom és Commander i ja no es troba a la residència oficial del president dels Estats Units. Ara per ara, s'està avaluant el seu futur. Va ser l'any 2018 quan la parella ja va adoptar un altre pastor alemany, en Major, que va haver de ser traslladat a la seva residència de Delaware per haver atacat un membre de la seguretat.

La CNN havia informat que el gos s'havia vist involucrat en més incidents que els onze confirmats fins ara pel mateix Servei Secret, fins al punt que l'animal també ha mossegat membres del personal de la Casa Blanca. En els últims mesos, diversos dels seus atacs han saltat als mitjans de comunicació: el més recent va tenir lloc a finals de setembre, quan el pastor alemany va mossegar un agent que va haver de ser tractat pel personal mèdic de la residència. De fet, fa gairebé un any que un altre agent va haver de ser hospitalitzat després d'una mossegada en els braços i les cames. Des de la Casa Blanca es va indicar al juliol que els Biden estaven estudiant l'opció de sotmetre el gos a un nou entrenament per controlar la situació, però la CNN ha negat qualsevol mena de confirmació sobre si aquest entrenament ja havia tingut lloc.

Els presidents i les mascotes

En Commader va arribar a la Casa Blanca el desembre del 2021. Va ser un regal que va rebre el president de part de la seva família, mesos després de la mort d'en Champ —un altre pastor alemany que va acompanyar els Biden durant 13 anys. En la història dels Estats Units, la majoria de les famílies presidencials ha comptat amb la companyia d'una mascota a la Casa Blanca: els Obama (2009-2017) van tenir dos gossos d'aigua portuguesos, en Bo i en Sunny; els Bush (2001-2009) van viure amb tres gossos i una gata.

La notícia té lloc quan una cosa més important passa als Estats Units, sotmesos en confusió i nervis després de la destitució de Kevin McCarthy com a líder de la cambra baixa. "No tornaré a presentar-me a president", va dir McCarthy després de ser víctima d'una moció presentada pel seu suposat company republicà Matt Gaetz, aliat de l'expresident Donald Trump. La Casa Blanca espera que aviat s'esculli el seu substitut, ja que el canvi arriba en plena negociació dels pressupostos per a l'any fiscal del 2024.